„Planuojame sumažinti šilumos kainą Vilniuje penktadaliu. To sieksime įsileisdami konkurentus. Tikrai matome perspektyvas šį ambicingą siekį realizuoti. Taip pat ketiname sumažinti mokesčius namų administravimo srityje. Namų, kurie per didelius vargus įsteigė bendrijas, atstovai jau dabar gali džiaugtis 20 proc. mažesniais mokesčiais ir geresne kokybe“, – pastebėjo jis.

R. Šimašius patikino, kad jam yra nepriimtinas „vakar dienos veikimo stilius“. Kalbėdamas apie artimiausiu metu planuojamus pokyčius, jis patikino, kad, jei taps Vilniaus meru, parduos „Vilnius veža“ kompaniją. Tiesa, „Air Lituanica“ kompanijos uždaryti jis neplanuoja – bandys pritraukti investuotojus.

Sieks vilniečių pasitikėjimo

Paklaustas, kokiu sėkmės receptu vadovausis norėdamas nugalėti A. Zuoką, R. Šimašius patikino, kad bandys įgyti ne politinių partijų, o vilniečių pasitikėjimą.

„Mano tikslas nėra nugalėti konkurentą, norime įgyti vilniečių pasitikėjimą siūlydami savo sprendimus. Galbūt rinkėjai pastebėjo tai, kad liberalai iš visų partijų Lietuvoje išsiskiria būtent pozityviu ir pagarbiu požiūriu į kitus žmones, įskaitant ir oponentus. Manau, kad šis stilius yra priimtinas šios dienos ir ateities Lietuvai ir mes tikrai jo laikysimės. Toliau siūlysime, vardinsime savo programą Vilniuje, esame aiškiai išskyrę darbus, valdymo stiliaus pokyčius. Manau, kad rinkėjai tuo patikės“, – sakė jis.

R. Šimašius, prisimindamas Vilniaus mero rinkimų pirmojo turo pabaigą, pastebėjo, kad A. Zuokas liberalus įvardijo kaip pagrindinę grėsmę jo tolesniam valdymui.

„Rinkėjai aiškiai pajuto, kad prasidėjo asmeniškumai ir purvo drabstymas. Deja, to paties tikiuosi ir antrame ture. Nepaisant to, mūsų pozicija bus visiškai solidi, atsakinga. Tai yra tai, ką mes norime pasiūlyti ateities Vilniui“, – patikino jis.

„Noriu pasidžiaugti, kad tuos ambicingus tikslus, kuriuos liberalai, ir aš pats asmeniškai, kėlėme Vilniuje, arba jau pavyko įgyvendinti, arba esame pakeliui link įgyvendinimo. Primenu, kad mūsų tikslas buvo Vilniaus savivaldybės taryboje laimėti 14-15 vietų, mes jau turime 15 mandatų. Kitas tikslas buvo turėti merą liberalą, manau, esame pakeliui link to tikslo. Tai reiškia, kad Vilniaus savivaldybėje turėtume 16 mandatų. Galiausiai, kas dar yra svarbiau – kad Vilniaus veidas, nuotaika pasikeistų, kad praeities valdymo metodai, kurie yra paremti arogancija ir propagandos mašina, vis dėlto būtų pakeisti tais metodais, kurie yra paremti sąžiningu ir atsakingu valdymu. Mes tiems pokyčiams esame pasiruošę“, – sakė R. Šimašius.

Koalicijos apmatų tikisi iki antro rinkimų turo

Dėl valdančiosios koalicijos sostinėje formavimo pradėję derėtis liberalai ir konservatoriai norėtų daugumą surinkti dar iki antrojo Vilniaus mero rinkimų turo.

„Esame koalicijos formavimo stadijoje. Šnekamės su visais, išskyrus minėtas dvi partijas, norime, kad koalicija būtų kuo platesnė. Esu tikras, kad pavyks suformuoti darbingą daugumą. Sutarčių su konservatoriais dar nėra pasirašyta, tik sutartas principas dėl koalicijos ašies. Norime susitarti iki antro turo, kad darbas prasidėtų jau nuo pirmo tarybos posėdžio“, - sakė R. Šimašius.

Kaip jau skelbta, Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai pirmadienį sutarė siekti suformuoti valdančiąją koaliciją Vilniuje.

Dėl valdančiosios koalicijos sutarta derėtis su visomis partijomis, išskyrus dabartinio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamą Lietuvos laisvės sąjungą (liberalus) ir Lenkų rinkimų akcijos bei Rusų aljanso koaliciją „Valdemaro Tomaševskio blokas“.

15 mandatų gavę liberalai ir 8 tarybos narius turėsianti TS-LKD ieško partnerių, kad sostinės taryboje, sudarytoje iš 51 nario, suformuotų daugumą. Liberalų turimų mandatų skaičius išaugs iki 16, jei į antrąjį mero rinkimų turą patekęs Remigijus Šimašius jį laimės, tačiau tai koalicijai daugumos dar neužtikrins.

Kitos partijos: Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" Vilniuje užsitikrino 10 mandatų, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) - 6, socialdemokratai - 4, „Lietuvos sąrašas“ - 4, Tvarka ir teisingumas - 3. Darbo partija nesurinko pakankamo balsų skaičiaus mandatams gauti.