„Palinkėkime mūsų miestiečiams policininkams sėkmės susitvarkant su nestandartine, netipine situacija. Tikrai šių dienų kontekste tai, manau, tikrai turi būti net jei ir laimingai viskas pasibaigs – o tikiu, kad laimingai pasibaigs – gera pamoka, kad reikia susirūpinti. Policininkai turi mokėti elgtis su ginklais, mokėti elgtis kritinėse situacijose“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė R. Šimašius.

Tai, kad per kelias dienas įvyksta jau antras incidentas su policijai išduotais automatiniais ginklais, Vilniaus mero teigimu, yra „tikrai neįkvepianti“ patirtis.

„Jau per kelias dienas antras įvykis, kuris iliustruoja, kad policininkai nežino, kaip elgtis su ginklu, yra tikrai neįkvepiantis, ir aš manau, kad policijos sistemai tikrai reikės pasidaryti nemažai užduočių. Jeigu man kaip eiliniam šauliui kyla klausimų, kaip galima netyčia peršauti asmenį arba leisti, kad sulaikytas asmuo atimtų ginklą, natūralu, kad policija turės labai rimtai išanalizuoti tą situaciją. Be jokios abejonės, aš irgi labai atidžiai žiūrėsiu, kad mieste būtų tikrai kvalifikuota policijos pagalba ir neatsitiktų tokių dalykų, kurių negali atsitikti atskirai“, – kalbėjo Vilniaus meras.

Jis teigė, kad Vilniaus policijos būtinai bus klausiama, ką jie ruošiasi daryti, kad tokie atvejai nepasikartotų. Kol kas meras ragina vilniečius nepanikuoti ir padėti policijai.

„Noriu nuraminti vilniečius, kad policija savo darbą daro – labai kviečiu jiems ne trukdyti, o padėti, jeigu reikėtų ir tikrai nepanikuoti. Manau, kad policija yra pakankamai profesionali, kad šią situaciją išspręstų“, – sakė R. Šimašius.

Policija informuoja, kad 1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu „AK-47“ pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte.

Anot policijos, vyras turi psichikos sutrikimų.
Policija skelbia, kad mobilizuotos „Aro“, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Pašilaičių rajono gyventojai prašomi būti atsargūs ir budrūs, neatidaryti durų nepažįstamiesiems. Bėglio paieškos operacijoje dalyvauja apie 3 tūkst pareigūnų, tačiau jau kol kas įtariamasis nesulaikyas.

Vidaus reikalų ministras sako, kad ginklo iš policininko pagrobimas - apgailėtina situacija

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis kritiškai įvertino situaciją, kai antrankiais surakintas vyras sugebėjo iš policininko pagrobti ginklą - automatą „AK-47“.

Saulius Skvernelis

„Pačią situaciją, kai įtariamasis su antrankiais sugeba pasisavinti pareigūno ginklą, ministras vertina kaip apgailėtiną“, - BNS sakė S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Anot ministro, šiuo metu svarbiausia kuo greičiau sulaikyti bėglį. Kol kas jis nekomentavo, kas turėtų už šį incidentą prisiimti atsakomybę.

Policija informuoja, kad 1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. Anot policijos pranešimo, I. Molotkovui pavyko pabėgti „iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą AK-47“.

„Čia visiškai nesvarbu - bus „kalašnikovas“ ar bus „M50“, ar koks kitas ginklas, jeigu pareigūnas praranda visiškai abejingai elgdamasis jam patikėtą ginklą, ir ne tik kad praranda ginklą, bet jis atitenka į pakankamai pavojingo asmens rankas, tai nesvarbi ginklo markė“, - „Info TV“ sakė S. Skvernelis.

Anot policijos, vyras turi psichikos sutrikimų. Švenčionių policijos vadovas sako, kad pabėgęs asmuo yra narkomanas.

Vyro ieško itin gausios pareigūnų pajėgos. Bėglio paieškai pakeltas ir sraigtasparnis.

Premjeras bėglio gaudynes Vilniuje aptarė su vidaus reikalų ministru

Algirdas Butkevičius

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius tik grįžęs po vizito Briuselyje susisiekė su vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu dėl ieškomo ginkluoto bėglio Vilniuje. Pasak Premjero, paieškai sutelktos didelės pajėgos, o gyventojų prašoma laikytis policijos pareigūnų rekomendacijų.

„Tik nusileidus lėktuvui iš Briuselio buvau informuotas apie padėtį Vilniuje. Vidaus reikalų ministerija ir policijos pajėgos dirba dideliu pajėgumu, dedamos visos pastangos, kad kuo greičiau nuo policijos pareigūnų sprukęs sulaikytasis, kuris yra ginkluotas, būtų surastas. Pareigūnai vykdys paiešką ir naktį“, –išplatintame pranešime cituojamas A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas taip pat prašo gyventojų atsižvelgti į policijos pareigūnų rekomendacijas dėl saugumo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (441)