Briuselyje komentuodamas žinią, jog premjeras Algirdas Butkevičius nori susitikti su Lenkijos kolega Donaldu Tusku, R. Sikorskis šią iniciatyvą pašiepė.

„Malonu, kad Lietuvos premjeras pasirengęs susitikti ir kalbėti, bet būtų dar geriau, jei Lietuva išspręstų bent vieną per 20 metų priblendusią problemą“, - ministrą cituoja naujienų agentūra PAP.

Taip R. Sikorskis aiškiai apeliavo į lenkų tautinės mažumos klausimus, pavyzdžiui – daugiau nei 40 tūkst. Lt baudą, kurią už lenkiškų lentelių nenukabinimą gavo Šalčininkų savivaldybės administracijos direktorius Boleslovas Daškevičius.

Lenkijos diplomatijos šefo nuomone, pastaruoju metu, nepaisant Lenkų rinkimų akcijos buvimo valdančiojoje koalicijoje, lenkų padėtis ne pagerėjo, o pablogėjo.

„Todėl ir turime tas skandalingas administracines baudas, kurios skiriamos už kažką, kas turėtų būti finansuojama iš valstybės biudžeto“, - įsitikinęs R. Sikorskis.

Lenkijos vyriausybė, anot PAP, informuoja, jog joks oficialus prašymas surengti D. Tusko susitikimą su A. Butkevičiumi Varšuvos dar nepasiekė. Vis dėlto Lenkijos premjeras esą mielai susitiktų su Lietuvos Vyriausybės vadovu.