Pranešama,kad sveikatos apsaugos viceministru taps socialdemokratas Valentinas Gavrilovas.

Prie partijos kolegės ministrės Rimantės Šalaševičiūtės komandos V. Gavrilovas prisidės nuo pirmadienio, patvirtino ministerijos Ryšių su visuomene skyrius.

Dar vieną šioje ministerijoje laisvą viceministro postą turėtų užimti medikė iš Kauno Laimutė Vaidelienė, rašė lrytas.lt.

Nuo penktadienio ministrė turi naują patarėją - ja tapo pastaruoju metu Vilniaus universitetinėje ligoninės administracijoje dirbusi Dalia Guobužienė. Ji patarėjos pareigose keičia Norą Ribokienę, kuri po skandalingo konkurso tapo Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadove.

R. Šalaševičiūtei tapus ministre ministeriją paliko du su jos pirmtaku Vyteniu Povilu Andriukaičiu dirbę viceministrai socialdemokratai - Gediminas Černiauskas atsistatydino dėl kolegoms esą daryto spaudimo per konkursą, kurį laimėjo N. Ribokienė, o Erikas Mačiūnas pasitraukė po ministrės priekaištų dėl jo darbo.

Pokyčiai Vidaus reikalų ministerijoje

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis išsirinko du naujus viceministrus - jais turėtų tapti Kalėjimų departamento vadovas Artūras Norkevičius ir Vilniaus savivaldybės Administracinės veiklos skyriaus vedėjas Julius Morkūnas.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Tomas Beržinskas BNS penktadienį sakė, kad naujieji viceministrai pareigas turėtų pradėti eiti kitą savaitę.

Saulius Skvernelis
S. Skvernelį į ministro pareigas delegavo partija „Tvarka ir teisingumas“. J. Morkūną į pareigas deleguoja „tvarkiečių“ partija, nors kol kas jis partijai nepriklauso. Jo kandidatūra kitą savaitę dar bus aptariama partijos prezidiumo posėdyje, teigė partijos atstovas Vidmantas Staniulis.

„J. Morkūno narystė partijoje dar nėra įforminta, bet iš principo buvo kalbama, kad jis ketina tapti nariu“, - sakė V. Staniulis. J. Morkūnas ministerijoje būtų atsakingas už regionų plėtrą.

A. Norkevičius taip pat neklauso partijai „Tvarka ir teisingumas“, tačiau, anot V. Staniulio, jam tokia sąlyga nėra keliama.

„Jis bus atsakingas už pareigūnų reikalus ir taip toliau, tai šitoje vietoje jau yra ministro prerogatyva“, - aiškino V.Staniulis.

S. Skvernelio komandoje šiuo metu dirba tik vienas viceministras - socialdemokratas Elvinas Jankevičius.