„Lietuvos žinios“ rašo, kad pašnekovo nuomone, tai - gera žinia Lietuvai ir ypač čia gyvenantiems lenkams.

Pasak R. Maceikianeco, minėta partija Lietuvos lenkų vardą tik teršė įvairiomis provokacijomis.

Ryšardas Maceikianecas
„Pakantus ir net palankus didžiųjų partijų požiūris į patį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos egzistavimą leidžia V. Tomaševskiui skelbti, neva jis atstovauja visiems Lietuvos lenkams. Iš tiesų jis jiems kenkia, nes supriešina visuomenę. Dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos veiklos nuolat kenčia visų lenkų vardas, plinta antilenkiškos nuotaikos“,- R. Maceikianecas interviu „Lietuvos žinioms“ pabrėžė, kad Lietuva yra vienintelė regiono valstybė, kurioje egzistuoja tautiniu pagrindu sukurtos partijos.

„Pa­sta­ruo­ju me­tu bu­vo vos ne gė­da kam nors pri­si­pa­žin­ti, kad esi Lie­tu­vos len­kas ar len­ka­kal­bis lietuvis. Vie­nin­te­lis da­ly­kas, ku­riuo už­siė­mė Lietuvos lenkų rinkimų akcija – reng­ti pro­vo­ka­ci­jas. Pats gyvenu Vil­niaus ra­jo­ne ir ma­tau, koks jis ap­leis­tas. Ir čia po­li­ti­kai ne­da­ro nie­ko ki­to, tik vi­siems skundžia­si, ko­kie yra nu­skriaus­ti, kad tik su­si­rink­tų dau­giau bal­sų ki­tuo­se rin­ki­muo­se", - teigė pašnekovas.

R. Maceikianecas Lietuvos lenkų rinkimų akciją vadino ne partija, o šeimynine grupe: Jaroslavas Kaminskis yra Valdemaro Tomaševskio pusbrolis, o Jaroslavas Narkevičius - svainis.