Advokatas Romualdas Mikliušas BNS sakė, kad skundas bus paduotas antradienį. Vilniaus apygardos teismo bus prašoma panaikinti apylinkės teismo skirtą suėmimą ir skirti kitas kardomąsias priemones.

„Perskaitėm nutartį ir dabar matom, kad pagrindų, kuriais skyrė, nėra. Prokuroras prašė skirti suėmimą motyvuodamas, kad darys naujus nusikaltimus, trukdys tyrimui, bandys paveikti liudytojus. Teismas skyrė vienu pagrindu – kad gali bėgti ir slėptis, kitų pagrindų neįžvelgė. Mes manom, kad ir tokio pagrindo nėra, nes bėgs ir slėpsis – kai žmogaus nesieja jokie socialiniai ryšiai. O čia ir turtas, ir darbas, ir padėtis visuomenėje, kokie čia pagrindai, kad bėgs ir slėpsis. Jam net negresia reali bausmė“, – BNS sakė R. Mikliušas.

R. Kurlianskis buvo sulaikytas ketvirtadienį, Advokatas sako, kad klausimas dėl kaltės nekomentuojamas, jo klientas davė trumpus parodymus.

Teisėsauga šiuo metu tiria įtarimus, kad pas Seimo narį Eligijų Masiulį rasta didelė suma, kurią galėjo perduoti verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis.

„Yra įtarimų, kad pas gerbiamą Seimo narį E.Masiulį rasta itin didelė pinigų suma. Jos šaltinis yra gerbiamas R. Kurlianskis. Yra tokie įtarimai. Mes matome priežastinį ryšį tarp pono Kurlianskio ir pono Masiulio veiksmų“, – žurnalistams teisme penktadienį sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius.

Pasak jo, tyrime figūruoja 106 tūkst. eurų suma.

Ketvirtadienį E. Masiulio namuose, automobilyje ir darbo vietoje atliktos kratos.

„Šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje manome, kad vis dėlto byloje yra politinės korupcijos požymių. Aš apsiribosiu tuo, kad įžvelgiame politinės korupcijos požymių, ar mūsų įžvalgos ir įtarimai yra pagrįsti, parodys laikas“, – sakė prokuroras, paklaustas kokiu tikslu buvo perduoti pinigai.

„Gerbiamas R. Kurlianskis yra kaltinamas sunkiu nusikaltimu, korupcinio pobūdžio nusikaltimo padarymu, už juos numatyta ilgalaikė, didelė laisvės atėmimo bausmė. Gerbiamam R. Kurlianskiui yra pateikti įtarimai dėl didelės vertės prekybos poveikiu, stambaus masto papirkimo. Įtarime kalbama apie 106 tūkstančių eurų sumą, sumos perdavimą vienam iš Lietuvos politikų, vienam iš Lietuvos parlamentinės partijos narių, vienam iš Lietuvos Respublikos Seimo narių. Esmė tokia“, – sakė J. Laucius.

R. Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.