Spalio 18 d. Seimo Kultūros komiteto posėdyje V. Juozapaitis pareiškė turįs viešai neprieinamos konfidencialios informacijos apie Kultūros ministerijos vykdomą konkursą LNOBT generalinio direktoriaus pareigoms eiti, taip pat - ir informacijos apie pretendentus. Vėliau žiniasklaidai V. Juozapaitis išviešino LNOBT vadovo atrankos komisijos pirmininkės Gintautės Žemaitytės pavardę, kartu pripažindamas, kad Kultūros ministerijos tarnautojų buvo įspėtas, jog tai - konfidenciali informacija.

Dėl to Kultūros ministerija įvertinusi, kad galėjo būti neteisėtai išviešinti korupcijos prevencijos atžvilgiu ypač jautrūs konkurso duomenys, ir nerimaudama, kad toks informacijos atskleidimas gali pažeisti lygiateisiškumo principą ir sudaryti skirtingas sąlygas pretendentams į LNOBT vadovo postą, nusprendė spalio 20 d. turėjusį vykti konkursą nukelti.

Seimo Kultūros komiteto pirmininko R. Karbauskio teigimu, domėjimasis konfidencialia su konkursu susijusia informacija nėra vienintelis atvejis, kai Seimo narys V. Juozapaitis bando kištis į konkurso organizavimą. Pavyzdžiui, nors konkurso organizavimas yra išimtinai vykdomosios valdžios prerogatyva, ir paties konkurso tvarkos aprašas nenumato konkurso stebėjimo galimybės, spalio 10 d. V. Juozapaitis Kultūros ministerijos reikalavo, kad jis galėtų konkurse dalyvauti stebėtojo teisėmis. Be to, viešuose šaltiniuose yra duomenų, kad V. Juozapaičio dukra galimai dirba (koncertuoja) LNOBT.

„Konfidencialios informacijos apie konkursą rinkimas, noras būti stebėtoju konkurso metu bei tai, kad yra žinomų faktų, jog šeimos nariai koncertuoja LNOBT, kelia klausimą, ar V. Juozapaitis nepiktnaudžiauja savo, kaip Seimo nario, padėtimi. Toks elgesys sunkiai suderinamas su Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymu bei Valstybės politikų elgesio kodeksu, jame įtvirtintais skaidrumo, viešumo, sąžiningumo principais. Dėl to šiandien (pirmadienį. - ELTA) kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti Seimo nario V. Juozapaičio elgesį“, - teigia Kultūros komiteto pirmininkas.

Etikos ir procedūrų komisijai įteiktame prašyme taip pat klausiama, ar Seimo narys V. Juozapaitis neturėjo nusišalinti nuo klausimų, susijusių su LNOBT, sprendimo dėl galimo privačių interesų konflikto, kuris kyla V. Juozapaičiui rūpinantis įstaiga, kurioje, turimais duomenimis, galimai dirba (koncertuoja) jo paties dukra.