R. Karbauskis antradienį savo balsą atidavė išankstiniuose Seimo rinkimuose Kauno savivaldybėje. Vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų neslėpė, kad jei rinkėjų aktyvumas bus žemas, tai bus itin naudinga konservatoriams.

Priešingu atveju R. Karbauskis tikisi pergalės.

„Jeigu rinkėjų aktyvumas bus pakankamai nemažas, tai mes laimėsime rinkimus. Pirmą turą tai tikrai. Mes norėtume laimėti tiek vietų, kad galėtume formuoti profesionalų Vyriausybę. Tai būtų ta ašis, aplink kurią burtųsi koalicija. Tai nelengva užduotis, nes socialdemokratų ir konservatorių partijos vėl nori matyti ministrų postuose politikus. Tai situacija nelabai kistų nuo dabartinės. Bet jei mes turėsime žmonių palaikymą, tai tikriausiai tos dvi partijos sunkiai galės sudaryti koaliciją“, - teigė R. Karbauskis.

Žaliųjų lyderis tvirtino, kad su kai kuriomis partijos bendro darbo neįsivaizduoja.

„Rinkėjai yra žmonės, o ne reitingai. Tikiuosi, kad mūsų daug pateks į antrą turą, kuriame sėkmingai pasirodysime. Tikiuosi, kad mes būsime ta ašis, kuri formuotų koaliciją. Mes jau esame sakę, kad koalicijos neformuosime su Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Mes nebūsime tokioje koalicijoje, jei tokios bus kuriamos. Visi kiti variantai yra įmanomi. Galiu pareikšti, kad mes jokių išankstinių derybų su niekuo nevedėme, o spręsime po antro turo“, - kalbėjo kandidatas į Seimą.

R. Karbauskis dar kartą patvirtino, kad ir laimėjus rinkimus nepretenduos nei į premjero, nei į ministro vietą.

„Mūsų siūlymas iš mūsų sąrašo į premjero postą – Saulius Skvernelis“, - kalbėjo R. Karbauskis.