"Aš tikiuosi, kad pasibaigs rinkiminiai pareiškimai, prasidės atsakingi vertinimai tų dalykų, kuriuos turi padaryti LSDP partija dirbdama Seime, turėdama nemažą frakciją ir galvodama apie politinę ateitį. Šiuo atveju man kaip LVŽS pirmininkui atrodo, kad Socialdemokratų partijai būtų tiesiog nenaudinga eiti į opoziciją, nes jie gali daug padaryti dirbdami koalicijoje", - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis nesiėmė vertinti, kurį iš kandidatų norėtų matyti Socialdemokratų partijos lyderiu, nes neturįs "jokių išankstinių nuostatų" ir mano, kad socialdemokratai pasirinks geriausią.

"Aš neturiu jokių išankstinių nuostatų. Manau, kad socialdemokratų žmonės pasirinks geriausią kandidatą. Mums tikrai jokio skirtumo, kas bus, mes pasveikinsim bet kurį ir tikėsimės bendro darbo kitus trejus su puse metų", - sakė R. Karbauskis.

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ketvirtadienį pradėjo pirmuosius tiesioginius partijos pirmininko rinkimus. Juose varžosi penki kandidatai.

LSDP pirmininko rinkimų pirmajame ture dalyvauja 5 kandidatai: Seimo nariai - Andrius Palionis ir Artūras Skardžius, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas ir LSDP narys, buvęs parlamentaras Mantas Varaška.

Antrasis turas, jeigu jo prireiktų, būtų rengiamas balandžio 28-29 dienimis, rezultatų paskelbimas numatytas gegužės 2 d. Per LSDP suvažiavimą gegužės 6 d. išrinktasis partijos pirmininkas oficialiai turi pradėti savo darbą.