„Daug melo šitoje situacijoje yra skleidžiama visuomenei. Pirmiausia, aš visai visuomenei pranešu, kad nei vienas įstatymų pokytis nepalies festivalių. Kaip dabar aiškėja, visai ne tas yra tikslas. Kada mes Kultūros komitete šnekėjome apie alkoholio kontrolės sprendimus, paaiškėjo, kad jiems visai nesvarbu, kad čia festivaliai, o pradeda kelti klausimą, kodėl čia 20 metų ir kiti dalykai. Tas rodo, kad visi renginiai skirti alkoholio pramonės tikslams, o ne festivalių organizatoriams“, - antradienį žurnalistams po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos susitikimo su Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos regiono biuro Lėtinių neinfekcinių ligų ir sveikatos stiprinimo viso gyvenimo laikotarpiu departamento direktoriumi dr. Gadenu Galėja sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, reikėtų nustoti meluoti ir tada bus daug lengviau kalbėtis. „Nei vieno festivalio jokio pakeitimo nuo egzistuojančios tvarkos nėra ir neplanuota daryti, bet toliau skleidžiamas melas apie tai, kad kažkam kažkas laisvę riboja. Tie žmonės, kurie dabar rengia šituos renginius, yra tų renginių organizatoriai, kuriuose jokių apribojimų niekas neplanavo daryti“, - akcentavo R. Karbauskis.

Antradienį prie Seimo Nepriklausomybės aikštėje surengtas taikus koncertas - „Laisvė rokenrolui“, kuriame koncertuoja žinomi muzikantai.

Renginio organizatorių ir dalyvių tikslas - garsiai kartu pasakyti Seimo nariams ir Vyriausybės atstovams, kad visuomenė moka švęsti atsakingai ir nenori naujų draudimų.

„Laisvę rokenrolui“ palaiko sporto, kultūros, muzikos pasaulio atstovai, renginių organizatoriai bei Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga. Žinutė aiški: „Mes norime dar kartą valdžios atstovams pasakyti - ačiū, nereikia. Susitvarkysime patys. Jūsų visagalis rūpestis jaudina, bet jūs apsirikote su adresatu. Rūpinkitės verčiau tais, kurie nebegali ir nebenori patys savimi pasirūpinti. Nekiškit nagų prie mūsų festivalių, negadinkit vasaros, nepančiokit rokenrolo. O jeigu nesusitarsim, pažadam, grosim tol, kol pasigailėsit turintys ausis. Nes mūsų tikrai neužčiaupsit. #LaisvėRokenrolui!“, - rašo renginio organizatoriai.

Jie žada analogišką koncertą surengti ir Kaune.