„Pralaimėtas mūšis nereiškia, kad pralaimėtas karas“, - teigė „valstiečių“ lyderis, pridurdamas, kad „urėdų partija Valstybės dienos naktį smarkiai padirbėjo“.

Taip R. Karbauskis įvertino „valstiečio“ Kęstučio Bacvinkos balsavimą Aplinkos komiteto posėdyje.

Penktadienį Komitetas atmetė Vyriausybės siūlomą urėdijų reformos planą ir nubalsavo už liberalo Simono Gentvilo ir konservatoriaus Pauliaus Saudargo siūlymą, kuris iš esmės atitinka socialdemokratų siūlytas pataisas dėl urėdijų reformos.

R. Karbauskis kalbėdamas su DELFI neslėpė, kad K. Bacvinkai, kuris balsavo prieš „valstiečių“ frakcijos poziciją, ir kurio balsas iš esmės nulėmė balsavimo baigtį, gresia svarstymas tiek Seimo etikos ir procedūrų komisijoje, tiek LVŽS partijoje.

Pats K. Bacvinka DELFI aiškina „balsavęs pagal sąžinę“.

Jis neigia, kad „kažkas manęs paprašė taip balsuoti“, ir tikina, kad „frakcijos (LVŽS – DELFI) argumentai manęs neįtikino“.

Gi R. Karbauskis sako, kad K. Bacvinka privalėjęs nusišalinti nuo klausimo svarstymo, nes į Seimą atėjęs iš miškininkystės sektoriaus, taigi – šiuo atveju Seimo nariui iškyla interesų konfliktas.

„Anksčiau svarstant šį klausimą Seimo narys visuomet nusišalindavo. Iki tojam klausimų kažkodėl nekildavo. O dabar staiga kilo? Juo labiau, kad Komiteto posėdyje turėjo dalyvauti pavaduojantis Seimo narys Kęstutis Smirnovas, tačiau pats K. Bacvinka kažkodėl staiga persigalvojo ir į posėdį (Komiteto – DELFI) nuėjo pats“, - sakė R. Karbauskis.

Pats K. Bacvinka nemano sukėlęs interesų konfliktą, ir DELFI bandė įtikinti, kad „kreipiausi į VTEK (Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją), bet atsakymo iš jų negavau“.

Paprašytas patikslinti, kokiu būdu ir kada kreipėsi, „valstietis“ painiojosi ir atsakymo nepateikė.

K. Bacvinka DELFI teigė „esąs pasirengęs atsakyti prieš frakciją ir sutiksiąs su jų sankcijomis“.

Premjeras Saulius Skvernelis per savo patarėją Tomą Beržinską perdavė, kad „šis balsavimas dar kartą parodė, kad stipriausios Lietuvoje yra dvi partijos – medžiotojų ir urėdų“.