„Mūsų laikraščio dabar laukia visa Lietuva. Dar neišleistas jis jau yra geidžiamas, jį plėšys iš rankų“, - įsitikinęs R. Karbauskis.

LVŽS po paskutinio partijos tarybos posėdžio paskelbė 300 tūkstančių egzempliorių tiražu išleisianti laikraštį, kuriame bus informuojama apie partijos ir jos frakcijos Seime nuveiktus darbus.

Taip esą bus kompensuojamos partijos spragos komunikacijoje su rinkėjais ir visa Lietuva.

Toks sprendimas iš karto buvo sukritikuotas pačių „valstiečių“ į premjerus deleguoto Sauliaus Skvernelio, taip pat politikos apžvalgininkų bei žiniasklaidos atstovų.

Įstatymai Lietuvoje šiuo metu draudžia partijoms leisti periodinius leidinius.

Tačiau LVŽS lyderis R. Karbauskis sako, kad su įstatymu „valstiečiai“ neprasilenks. Esą leidinys bus neperiodinis, o ir tiražas – nedaug ką didesnis nei įprastai leidžiamo partinio leidinio.

„Mes savo leidinį leidžiame jau gal kokius penkis ar šešis metus, ir niekada neleisdavome mažesniu nei 200 tūkstančių egzempliorių tiražu. Jo savikaina yra maža, nes viską darome savo partijos narių savanoriškomis pajėgomis, platiname per skyrius, o išlaidos – tik spausdinimui, nes honorarų tekstų autoriams nemokame, maketavimo darbus irgi darome patys“, - sakė R. Karbauskis.

Jis, kalbėdamas su DELFI, neatsidžiaugė, kad paskelbtą žinią apie būsimą leidinį „iš karto pasigavo visa žiniasklaida“.

„Kai vieni tai norėjo parodyti kaip skandalą, kiti bandė mums prikišti prasilenkimą su įstatymu, tai tas leidinys, dar neišspausdintas, jau turi tokį milžinišką pasisekimą, apie kokį mes net negalėjome tikėtis. Nes pinigų jo reklamai neturime, o čia – ačiū žurnalistams – išpopuliarinote“, - sakė politikas.

Paklaustas, ar būsimame leidinyje bus vietos vadinamajam Gretos Kildišienės knygo skandalui ir jo „teisingam paaiškinimui visuomenei“, R. Karbauskis teigė, kad ne.

„Nieko ten ypatingo nei ankstesniuose numeriuose nebus. Tiesiog informuosime apie nuveiktus darbus, kas vyksta Seime, dar gal bus politikų kokių pasisakymų, aktualijų“, - sakė LVŽS pirmininkas.
Jis sakė, kad toks būdas – leisti partinį leidinį nėra jokia naujiena. Tą esą daro beveik visos politinės partijos Lietuvoje.