"Mes esame už apkaltas, aš žinau, kad konservatoriai atsisakė idėjos sudaryti laikinąją grupę ir bus renkami parašai dėl apkaltos M. Basčiui. Mes visi pasirašysime, lygiai taip pat pasirašysime dėl apkaltos K. Pūkui", - antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, reikia išsiaiškinti visą tiesą, kokia yra, ir tada spręsti klausimą, ar Seimo nariai gali eiti savo pareigas.

Jis nesiėmė vienareikšmiškai atsakyti į klausimą, ar M. Bastys ir K. Pūkas gali likti Seime. "Informacijos mes dabar turime per mažai. Bet ta informacija, kuri buvo viešoje erdvėje, leidžia abejoti tuo, ar gali. Tikiuosi, kad ta informacija bus papildyta, bus darbo grupėje žmonės, kurie gali susipažinti su slapta informacija, jie padarys išvadą, pateiks Seimo nariams", - sakė R. Karbauskis.

Dėl Seimo nario K. Pūko veiksmų, jo nuomone, turėtų būti pradėtas ikiteisminis tyrimas, nes šita situacija jau yra nusikalstama. "Manau, kad tai būtų paraleliniai procesai - ir apkalta, ir ikiteisminis tyrimas. Galbūt komisija lauktų teisėsaugos išvadų", - svarstė R. Karbauskis.

Jis sakė neturįs duomenų apie tai, kad prokuratūra atsisako pradėti ikiteisminį tyrimą dėl "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos nario K. Pūko. Jis sulaukė kaltinimų galimu seksualiniu priekabiavimu.

M. Bastys suspendavo savo narystę Socialdemokratų partijoje ir pasitraukė iš Seimo vicepirmininko pareigų, Valstybės saugumo departamentui (VSD) pateikus informacijos apie jo ryšius su Rusijos energetikos įmonės "Rosatom" atstovais ir KGB buvusiais darbuotojais bei kriminalinio pasaulio veikėjais.