„Mums abejonių nekilo, kad jie tą savo sprendimą patvirtins ir apie tai buvo sakoma jų pačių ir vakar, ir užvakar. Sveikiname, kad žmonės apsisprendė ir tokį sprendimą patvirtino“, - BNS sakė R.Karbauskis po penktadienio vakarą priimto socialdemokratų sprendimo sudaryti valdančiąją koaliciją su LVŽS.

Jis teigė, kad esminių klausimų dėl dviejų politinių jėgų vertybinių pozicijų nekyla - pirmadienį dar bus baigiamos derinti partijų programos. Daugiausia diskusijų tarp „valstiečių“ ir socialdemokratų kyla dėl Darbo kodekso, socialinio modelio įgyvendinimo, bet R.Karbauskis tiki, kad tai nesukels ypatingų problemų, nes ir dalis pačių socialdemokratų abejoja kai kurių priimtų nuostatų teisingumu.

„Kai pabaigsime tai, pradėsime šnekėti apie proporcijas, apie dalyvavimą vykdomojoje valdžioje, Seimo vadovybėje. Tada, matyt, kad antradienį arba trečiadienį galėsime informuoti visuomenę, kad pabaigėme derybas. Vėliausiai trečiadienį“, - sakė politikas, paklaustas, kada tikimasi pasirašyti koalicijos sutartį.

Jis patvirtino, kad LVŽS neatsisakys siūlymų atidėti socialinio modelio įsigaliojimo metams. Jis neįvardijo konkrečių ministerijų, kurios turėtų atitekti socialdemokratams, tačiau tvirtino, kad jų turėtų būti mažiau nei penkios: „Šnekant apie faktinius skaičius, penkios ministerijos būtų nerealu net pradėti šnekėti apie tai, nes yra proporcijos. Šnekant apie faktinius skaičius, paaiškės, kai pradėsime konkrečiai dėstytis“.

Socialdemokratų taryba penktadienio vakarą galutinai apsisprendė sudaryti valdančią koaliciją su LVŽS.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) Seimo rinkimuose gavo 17 mandatų Seime, LVŽS Seime turės 56 Seimo narius. R.Karbauskis BNS patvirtino, kad prisijungti prie LVŽS frakcijos Seime ketinimą yra išreiškę buvęs „tvarkietis“, šiuose rinkimuose pats išsikėlęs Raimundas Martinėlis, buvęs „darbietis“ Darius Kaminskas, vienmandatėje Danės apygardoje išrinktas Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis ir taip pat „dar vienas asmuo“.