Pasak Ramūno Karbauskio, LVŽS kandidatas į premjerus yra Saulius Skvernelis, bet jei derybose būtų sutarta ir dėl Seimo pirmininko posto, jį užimtų S.Skvernelis, o premjero - europarlamentaras Bronis Ropė.

„Kitas variantas įmanomas, kad premjeras iš viso būtų nedalyvavęs rinkimuose su jokia partija - tai irgi įmanomas variantas“, - žurnalistams partijos štabe sekmadienį sakė R.Karbauskis.

Paklaustas, kokios B.Ropės savybės leistų jam vadovauti Vyriausybei, R.Karbauskis įvardijo vienintelį privalumą - politiko patirtį.

„Bronis turi milžinišką patirtį ir aš esu visiškai tikras, kad jis galėtų būti puikus premjeras“, - sakė R.Karbauskis.

Kalbėdamas apie sėkmingą partijos pasirodymą rinkimuose, R.Karbauskis esminiu faktoriumi įvardijo didesnį rinkėjų aktyvumą antrajame ture, nei prieš ketverius metus.

„Jausmas man pačiam - ne kiek džiaugsmas, kiek atsakomybė ir ji labai didelė. O kitų partijų vadovų veiduose džiaugsmo nematyti - irgi, matyt yra atsakomybė prieš savo partijos narius, prieš rinkėjus“, - tvirtino R.Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis teigia, kad partija nesieks pernelyg keisti dabartinės užsienio politikos, tuo metu teikiant kandidatą vadovauti krašto apsaugai prerogatyvą numato prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Nepristatinėjome pavardės krašto apsaugos ministro, nes aš manau, kad šitą žmogų turėtų siūlyti Lietuvos prezidentė kaip vyriausioji pajėgų vadė“, - teigė R.Karbauskis.

LVŽS lyderis sako, kad deryboms su socialdemokratais vadovaus LVŽS kandidatas į finansų ministrus ir buvęs premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas ekonomikai Stasys Jakeliūnas, tuo metu derybinei grupei su konservatoriais - dabartinė vienintelė LVŽS Seimo narė Rima Baškienė.

Anot R.Karbauskio, derybininkai nepasirinkinės, su kuriais partijų atstovais kalbėtis, o su kuriais - ne.

Kalbėdamas apie konservatorius, R.Karbauskis pakartojo, kad „kai kurie partijos lyderiai yra labai jauni, neturi patirties“. Jis vis dar tikisi, jog kitoms partijoms „pavykus perlipti per savo ambicijas“ pavyks suformuoti koaliciją su abejomis minėtomis partijomis.

„Gali būti“, - teigė R.Karbauskis, paklaustas, ar tenkintųsi ir vienu partneriu formuojant koalicija.

Jis pats teigia, kad tenkintųsi frakcijos vadovo pozicija Seime, nes pripažįsta, jog būsimos LVŽS frakcijos atstovų nuomonės įvairiais klausimais yra gana skirtingos.

„Mūsų frakcija bus labai didelė, precedento jau daugelį metų nebuvo tokios didelės frakcijos. Jei man pavyks - (tikslas - BNS) mūsų darbą susisteminti taip, kad mes sėkmingai galėtumėme atlikti pareigas“, - teigė R.Karbauskis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, LVŽS antrajame rinkimų ture laimėjo 35 mandatus ir su pirmajame ture daugiamandatėje apygardoje laimėtais 19 mandatų Seime iš viso turės 54 narius. LVŽS pirmininko įvardijami potencialūs koalicijos partneriai Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai po antrojo turo užsitikrino 31 vietą Seime, kiti galimi partneriai socialdemokratai - 17 mandatų.