„Aš manau, kad mes neturėtume lengvinti atsakomybės. (…) Mes turime padaryti viską, kad mūsų švietimo sistema laiku paaiškintų mūsų vaikams, kad cigarečių rūkymas iki 18 metų yra draudžiamas, kad narkotikų vartojimas iš viso netoleruotinas, ir tai gali baigtis labai skaudžiomis pasekmėmis ir jam pačiam, ir tėvams“, - DELFI konferencijoje sakė R. Karbauskis.

Seimo Kultūros komiteto pirmininko teigimu, narkotikai yra vienas pavojingiausių dalykų jaunajai kartai, ir bet kokia tolerancija narkotikų prekybai, vartojimui yra neteisingas sprendimas.

„Aš manau, kad liberalai, kurie bando užsidirbti sau politinius dividendus iš to, jie eina ne tuo keliu“, - sakė R. Karbauskis

Jis teigė visiškai pasitikįs teismais, kad šie nagrinėdami konkrečius atvejus priima adekvačius sprendimus.

„Aš manau, kad teismai nagrinėdami tas bylas į visus tuos dalykus atsižvelgia, ir atitinkamai tas vaikinukas, kuris paėmė cigaretę ir nežinojo, kad joje galbūt yra narkotikai, tikrai tikriausiai nebus į kalėjimą sodinamas. Aš pasitikiu šiuo atveju teismų sprendimais ir prokuratūros darbu“, - sakė R. Karbauskis.

DELFI primena, kad Seimo narė liberalė Aušrinė Armonaitė pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pristatė rengiamą įstatymo projektą, kuriuo siekiama dekriminalizuoti kanapių vartojimą.

Praėjusioje Seimo kadencijoje įgyvendinus Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) reformą, net ir mažo kiekio neleistinų medžiagų turėjimas tapo griežtai reguliuojamas pagal Baudžiamąjį kodeksą (BK). Tai reiškia, jog net ir gramo žolės turėjimas su savimi užtraukia baudžiamąją atsakomybę, gali baigtis kardomosiomis priemonėmis ir teismais. Tai priskiriama sunkiam nusikaltimui.

Taigi dabar disponavimas be tikslo platinti iki 5 g., pavyzdžiui, kanapių, gali užtraukti baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 2 metų.