„Mūsų programoje yra įrašyta, kad iki 2018 metų reikia pasiekti finansavimą iki 2 procentų bendrojo vidaus produkto. Nežinau, ar galės būti didesnis, bet 2 procentų finansavimo bus siekiama, kas yra įsipareigojimas mūsų partneriams“, – teigia R. Karbauskis.

Tiesa, kai LRT TELEVIZIJOS žurnalistė paklausė, ar, jo nuomone, galėtų būti didesnis nei 2 procentai gynybos finansavimas, LVŽS lyderis buvo atsargus.

– Ar jūs galvojate, kad galėtų būti daugiau nei 2 procentai?

– Aš galvoju, kad mes turėsime tartis su mūsų partneriais NATO, kas reikalinga padaryti mums. Kita vertus, aš galvoju, kad racionalus lėšų panaudojimas ir karinei įrangai, ir kariuomenei bei mūsų krašto apsaugai reikalingiems dalykams turi būti aiškiai viešųjų pirkimo sistemos sutvarkyta, kad nešvaistytume be reikalo lėšų.

Kita vertus, mes turime apgalvoti, kaip mes galime integruoti ir mūsų policiją į tą procesą – ji turi būti paruošta krašto apsaugai. Tada galėtume lėšas, kurias skiriame tam tikriems dalykams – policijos reikmėms įsigyti, įrangai – skaičiuoti į tą patį procentą. Taip daro estai, atrodo, taip daro ir latviai. Mes galėtume mokytis iš jų.

– Ar jūsų partijos žmonės, galbūt jūs asmeniškai, turite kokių nors kontaktų su išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo aplinka?

– Neturiu. Ne, mes kol kas neturime. Mes tiesiog gerbiame JAV piliečių pasirinkimą. Aš manau, kad visi pareiškimai rinkimų kampanijos metu buvo rinkimų pareiškimai. Mes suprantame, kad mes turime vykdyti savo įsipareigojimus. Jeigu tai bus daroma, jokių problemų tikrai nekils. Aš esu įsitikinęs.