R. Baškienė taip pat oficialiai patvirtina, kad informacija apie G. Kildišienės mamą, išsiperkančią automobilį iš „Agrokoncerno“, yra teisinga: „Taip, tai mama“.

„Aš ką tik mačiau savo akimis bankinius pavedimus ir sutartį. Taip, iš tikrųjų sutartis pasirašyta 2016 m. vasario mėnesį. Kiekvieną mėnesį buvo įnešami ne grynieji pinigai, o daromi bankiniai pavedimai. O tai iš tikrųjų labai rimta. Aš tikiu, kadangi tai parodyta Valstybinei mokesčių inspekcijai, kad tai bus išsiaiškinta ir kaip galima greičiau duotas atsakymas“, - sako R. Baškienė.

„Kas mėnesį buvo įnešama po 1000 eurų. Iš tikrųjų tai solidu“, - sako Seimo pirmininko pavaduotoja.

„Range Rover“ bazinė kaina siekia apie 41 tūkst. eurų.

Klausiama, ar 1000 eurų yra suma su palūkanomis, R. Baškienė teigia nesidomėjusi, bet mačiusi pavedimus, siekiančius šią sumą. Ji daro prielaidą, kad tai suma su palūkanomis.

Komentuodama Valstiečių ir žaliųjų sąjungos skarelių pirkimą iš G. Kildišienės mamos įmonės „Greta Gretos“, R. Baškienė sako, kad pirkimas buvo vykdomas apklausos būdu pagal mažiausią kainą.

DELFI primena, kad G. Kildišienės mama V. Mikalauskienė išperkamosios nuomos būdu iš R. Karbauskiui nuosavybės teise priklausančio „Agrokoncerno“ lizingavo automobilį „Range Rover“, kuriuo itin dažnai naudojosi Seimo nare tapusi dukra.

Ši istorija sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo dėl verslo grupių paramos Seimo nariams – tiesiogiai ar per tarpininkus. Nebuvo aišku, ar sandoris nėra fiktyvus, ar išperkamosios nuomos kainas atitinka rinkos kainą.

R. Karbauskis yra teigęs, kad sandoris sudarytas prieš 11 mėnesių, nuomotojas atsiskaitė pavedimais ir mokėjo palūkanas.

„Agrokoncerno" 15min.lt pateiktais duomenimis, automobilis buvo įsigytas 2016 m. vasario 9 d., o 2016 m. vasario 10 d. išnuomotas privačiam asmeniui.

Trečiadienį viešėdamas DELFI konferencijoje R. Karbauskis sakė buvęs patikintas G. Kildišienės, kad automobilį nuomojęs jos giminaitis galės pagrįsti gaunamas pajamas.


„Kuriama versija, kad tas žmogus pinigų negali uždeklaruoti. Aš turiu patikinimą Seimo narės, kad jokių problemų su tų lėšų deklaravimu, kurios buvo naudojamos automobilio įsigijimui, nėra ir negali būti“, - sakė R. Karbauskis, pridurdamas, kad automobilį nuomojęs asmuo turi pinigų, uždirba ir gali deklaruoti skaidrias pajamas.

V. Mikalauskienė anksčiau dirbo Panevėžio vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja, pastaruosius dvejus metus dirbo auklėtoja darželyje „Taika“ ir darbą savo iniciatyva paliko prieš mėnesį, tai yra 2016 m. gruodžio 14 dieną.

Įmonė „Greta Gretos“ registruota 2015 m. balandį. UAB „Greta Gretos“ ataskaitoje, kurią „Creditinfo“ pateikė portalo DELFI iniciatyva, nurodoma, kad UAB „Greta Gretos“ iki 2016 m. gruodžio 13 d. buvo mažąja bendrija (MB), kuri metų pabaigoje tapo uždarąja akcine bendrove. Įmonė iki šių metų sausio 1 d. neturėjo darbuotojų. Nuo metų pradžios registruotas vienas darbuotojas.

Pagal „Creditinfo“ pateiktą DELFI užklausimu ataskaitą nurodyta, kad informacijos apie turimas transporto priemones nėra (savininkas). Taip pat nėra informacijos apie transporto priemonių parko vertę (naudotojas).

Įmonės vadovė V. Mikalauskienė atsakyti į klausimus apie įmonės veiklą ar tikslus atsisakė.

Dar vienas R. Karbauskį bei G. Kildišienę siejantis ryšys – parlamentarei teisinėse diskusijose su buvusiu vyru Tomu Kildišu dėl vaiko išlaikymo atstovauja „Agrokoncerno" bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos advokatas Evaldas Valčiukas. R. Karbauskis tikina, kad už advokato paslaugas moka tikrai ne „Agrokoncernas" bei tikina, kad nei jis, nei koncernas nepadeda G. Kildišienei. Pasak politiko, jo ir parlamentarės ryšiai yra grynai darbinio pobūdžio.