"Yra pratęsti trims mėnesiams nušalinimai nuo pareigų", - BNS sakė nušalinimo klausimą sprendęs teisėjas Stasys Punys.

Nuo pareigų nušalintas sostinės vicemeras socialdemokratas R.Adomavičius kaltinamas tuo, kad, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios bendrovės "Vilniaus vandenys" stebėtojų tarybos nariu, žadėdamas pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis, reikalavo ir priėmė didelės vertės kyšį - 40 tūkst. litų.

Birželio 10 dieną Vilniaus apygardos teismui perduota R.Adomavičiaus baudžiamoji byla.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai tvirtina surinkę pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad R.Adomavičius nuo 2012 metų birželio mėnesio provokavo bendrovės "Utenos melioracija" interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį "Vilniaus vandenų" vadovą Darių Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį.

Pasak STT, R.Adomavičius už tai pažadėjo paveikti bendrovės "Vilniaus vandenys" generalinį direktorių, kad "Utenos melioracija" būtų pripažinta nugalėtoja 9 mln. litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime.

R.Adomavičių nuo pareigų savivaldybėje teismai nušalino nuo 2012 metų spalio.

Pats politikas sako esąs nekaltas. R.Adomavičius yra aiškinęs, kad stambi grynųjų suma, kurią STT rado jo rankinėje, buvo jo asmeninės lėšos, skirtos Seimo rinkimų kampanijai.

Dienraštis "Lietuvos rytas" prieš perduodant bylą teismui paskelbė, kad duotį kyšį R.Adomavičiui D.Norkų esą išprovokavo STT. Pastaroji tai neigia.