„Mes kalbėjomės su A.Butkevičiumi, jis sako: „Kreipėsi į mane D.Norkus“, sako, tu jam niekuo nepadedi. Tu suprask, čia mūsų partietis“, - susitikimą su socialdemokratų lyderiu prisiminė vicemeras.

R.Adomavičius sakė supratęs, kad D.Norkui reikia darbo, jis tuo metu buvo bedarbis.

„Jūs žadėjote jį įdarbinti savivaldybėje?“ - teiravosi teisėja Virginija Švedienė. Kaltinamasis atsakė, kad jis tik pagalvojo, jog paieškos pagal D.Norkaus gebėjimus darbo savivaldybei priklausančioje įmonėje. Esą D.Norkus buvo įsidarbinęs tuo metu troleibusus valdančioje įmonėje, tačiau jo karjera ten nebuvo sėkminga.

R.Adomavičius kaltinamas, kad 2012 metais provokavo bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą D.Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį, už tai žadėdamas, kad bendrovė laimės 9 mln. litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų konkursą.

Anot prokuroro, politikas taip pat provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės.

Vicemeras yra teigęs, kad jo automobilyje rasti pinigai buvo skirti Seimo rinkimų kampanijai. Į parlamentą tuometinis Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus vadovas R.Adomavičius nebuvo išrinktas.

Šią savo versiją jis pakartojo ir trečiadienį teisme duodamas parodymus.

Pagrindinis bylos liudytojas D.Norkus, kaip rodo įrašai, lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) ir jos pareigūnui išreiškė nerimą dėl savo ateities bei negrąžinamos R.Adomavičiaus skolos jam.

STT slapta darytame pokalbio įraše girdėti, kaip D.Norkus STT pareigūnui aiškina, kad norėtų susigrąžinti 120 tūkst. litų skolą iš R.Adomavičiaus, esą „aplink yra žmonių“, kurie siūlo jam padaryti pareiškimą, jog R.Adomavičiui buvo surengta provokacija. D.Norkus pripažino, kad buvo susitikęs su R.Adomavičiaus advokatu Romualdu Mikliušu.

D.Norkus įraše tikina, kad 2010 metais R.Adomavičius paprašė jo paskolinti 200 tūkst. litų. Jis jam galėjęs gauti tik 120 tūkst. litų. Vėliau esą R.Adomavičius skolą pamiršo ir leido suprasti, kad tai savotiškas atsiskaitymas už tuomet užimamą aukštą postą „Vilniaus vandenyse“. D.Norkui grąžinta skola būtų pravertusi atsiskaitant su advokatais ir mokant įmokas už kreditus.

Vicemeras neigė šias pagrindinio liudytojo kalbas apie skolas.

2013 metų gruodį D.Norkus teismui yra pareiškęs, kad vicemeras iš jo jokių pinigų neprašė ir sumų nenurodė.

D.Norkui buvo pateikti įtarimai ir kitose korupcijos bylose, tačiau galutinio sprendimo teismai dar nėra priėmę.