„Dabar reikia ruoštis tam, ką aš vadinu Putino žiema. Visi suprantame, kad Putinas, kuriam nesiseka laimėti karo Ukrainoje, jis bando kažką laimėti Vakarų sostinėse. Skirtingai nuo Lietuvos, kai kuriose didelėse Vakarų sostinėse iki pat karo pradžios buvo tikima, kad „Gazprom“ yra tiesiog verslo dalyvis, kad dujų tiekimas iš Rusijos yra tiesiog biznis, o ne geopolitika, tai tos šalys šiandien ir turi problemų, kaip atsisakyti Rusijos dujų, pats Kremlius tas dujas mažina, dėl to, be abejo, šoka kainos Europos rinkose. Tai Kremlius labai paprastai suplanavo, jau praėjusiais metai tai pradėjo daryti, o tai turi įtakos ir elektros kainoms. Ir šiandien turime tai, ką turime“, - teigia buvęs premjeras konservatorius Andrius Kubilius.

Paklaustas, ar Vladimirui Putinui gali pavykti pasiekti šį tikslą, nes paskutinės apklausos Vokietijoje rodo, kad 77 proc. vokiečių pritaria, jog karas Ukrainoje būtų sprendžiamas derybomis, buvęs premjeras tvirtino, kad Rusijos lyderis šįkart veikiausiai tikrai prašaus pro šalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)