Karo ekspertas Egidijus Papečkys Delfi laidoje „Iš esmės“ sakė, kad bet kuris karinis objektas Rusijoje yra teisėtas taikinys.
„Bet kuris karinis objektas Rusijos teritorijoje yra teisėtas taikinys. Todėl, kad Rusija pradėjo agresyvų karą prieš Ukrainą ir mėgina parodyti, kad Rusijos teritorija yra neliečiama, kad bet koks ukrainiečių įvykdytas karo veiksmas Rusijos teritorijoje neva yra teroristinis išpuolis. Tačiau matome, kad Maskvoje atsirado artimo nuotolio oro gynybos sistemos, netgi ant gynybos ministerijos stogo, ant kai kurių teisėsaugos institucijų stogų. Jie realiai baiminasi, kad ukrainiečiai gali suduoti smūgį“, – „Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ kalbėjo ekspertas.
Ekspertas paaiškino, kad su dabartinėmis technologinėmis galimybėmis, ukrainietis, gyvenantis Rusijoje, gali nusipirkti paprastą nedidelį droną, pakabinti prie jo savadarbį užtaisą ir juo atakuoti bet kurį pastatą Maskvoje.
„Ukrainiečiai kol kas nesistengia to daryti. Jie parodė, kad gali atakuoti strateginių bombonešių aerodromus Rusijos teritorijoje, gali atakuoti karinius taikinius pasienyje. Rusija visada stengiasi parodyti, kad tai civiliai taikiniai, bet jie puikiai supranta, kad šiuolaikinės technologijos leidžia visiškai už kilometro dviejų ar penkų nuo Kremliaus iš lagaminėlio išsiėmus tą kvadrokopterį jį nukreipti į Kremlių. Rusijos valdžia priversta skaitytis su galimybe, kad gali tokia „dovanėlė“ atskristi netgi į pati Kremlių“, – pabrėžė E. Papečkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)