Paklaustas, kaip jis dėl Rusijos veiksmų, nuo kurių realiai dabar kenčia kone visas pasaulis, o ypač – Ukraina, suvokia Rusijos visuomenės atsakomybės klausimą, teisingiau – atsakomybės ir kaltės, M. Maglovas teigė, kad atsakymo į šį klausimą neturi.

„Bet aš manau, kad mes nerasime universalaus atsakymo. Gerai, pažiūrėkim taip. Kada Rusijoje prasidėjo problemos, kurios atvedė prie tokio rezultato? Kuriais metais? Kur atžyma? Ji šiuo atveju labai svarbi. Jei labai aiški atžyma yra antrasis Čečėnijos karas ir Putino atėjimas, tai yra 2000-ieji metai. Gali būti. Tuomet man buvo dvylika metų. Tapęs pilnamečiu aš jau protestavau. Bet, kaip suprantame, posūkis jau buvo įvykęs 2000-aisiais. Yra manančiųjų, jog tai įvyko dar anksčiau – 1996 m., kai prezidento rinkimus Jelcinas laimėjo su dideliu klaustuku. Dar kiti sako, kad tai – 1993 m., kai buvo sušaudytas parlamentas. Taigi, pirmiausia klausimas, į kurią laiko atžymą mes žiūrime. Antra, kaip mes vertiname atsakomybę tų, kurie tam priešinosi?“ – taip pat klausimų turėjo M. Maglovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)