Spaudos konferencijoje jis teigė, kad Lietuvos centro partijai galimybės likti koalicijoje neliko po to, kai LVŽS į prezidentus iškėlė „patį liberaliausią kandidatą“.

Po to, kai išsakė savo kritiką tiek politiniams sprendimams, tiek charakterio savybėms, jis išsakė pasiūlymą S. Skverneliui. „Noriu pasiūlyti premjerui pasitaisyti šią charakterio savybę, – teigė N. Puteikis. – Siūlau premjerui susirungti su manimi, kas surinks daugiau parašų rinkimuose į prezidentus.“

Esą rinkti parašus turėtų pats premjeras, eiti „nuo durų iki durų“ be apsaugos, kad S. Skvernelis išgirstų, ką žmonės apie jį galvoja. „Tai noriu pasiūlyti jam tokias rungtynes. Pasirunkim, kas surinks daugiau parašų. Manau, jei premjerui užtektų drąsos, o drąsos jam turbūt užtenka, – kalbėjo N. Puteikis. – Galvočiau, kad premjeras galėtų tokiu būdu pademonstruoti, kad jis ir yra tų „apačių“ premjeras.“

Naglis Puteikis
Siūlau premjerui susirungti su manimi, kas surinks daugiau parašų rinkimuose į prezidentus.

„Manau, kad jis ne „apačių“, o „patyčių“ premjeras“, – teigė N. Puteikis.

Paprašius N. Puteikio įvardyti kandidatą, kuris, jo nuomone, geriau atspindėtų LVŽS principus nei S. Skernelis, pastarasis įvardijo net kelis kandidatus. „Pats Karbauskis bent jau frakcijoje svarstant klausimus atstovaudavo kitą pusę, už kurią ir balsavo rinkėjai“, – teigė N. Puteikis ir įvardijo dar ir T. Tomiliną bei V. Pranckietį.

Naglis Puteikis

Jo teigimu, tikrieji rinkimai prasidės tik tuomet, kai visi kandidatai sumokės reikiamus užstatus ir išryškės mažiau nei dešimt realių kandidatų.

N. Puteikio teigimu, dabar viešinamos apklausos taip pat nepateikia tikrųjų rezultatų. „Apklausos juk yra mokamos. Yra užsakovai, kurie užsako įvairius klausimus, – teigė N. Puteikis. – Kol jose yra Ušackas, kuris nedalyvaus rinkimuose, kol juose yra Maldeikienė. Jie pasako, kad nedalyvaus, o apklausose dar tris ar keturis mėnesius figūruoja.“

Naglis Puteikis
Manau, kad jis ne „apačių“, o „patyčių“ premjeras.

N. Puteikis teigė, kad Lietuvos centro partijos pozicija dažnai buvo priešinga nei valstiečių ir paminėjo medikų reikalavimus bei streiką. „Tai detalė, bet ji atskleidžia valstiečių frakcijos liberalaus požiūrio mąstymą

Apie 5 tūkstančiai žmonių, anot N. Puteikio, gaunančių didžiausius atlyginimus Lietuvoje, nuo sausio pirmosios turi lengvatas. Šis žingsnis esą taip pat demonstruoja požiūrį, kad „nelygybės mažinti nereikia“.

„Premjeras ir pagrindiniai du jo ministrai yra liberaliausi per dešimtmetį“, – teigė N. Puteikis ir pridūrė, kad politika šiuo metu liberalesnė nei ta, kurią vykdė E. Masiulis.

N. Puteikis kritikavo ir privačius pensijų fondus. „Privačių fondų pensijos nėra indeksuojamos“, – esą pagrindinį trūkumą įvardijo N. Puteikis ir pensijų vadovus vadino „godžiais“.

„Valstiečių frakcijoje buvo bandymų, buvo narių, kurie sakė, kad reikia elgtis kaip Lenkijoje, kad reikia nutraukti mokėjimus į privačius fondus. Bet ne, – kalbėjo N. Puteikis. – Valstybė, premjero teikimu, padarė tokį mechanizmą, kad valstybės piliečių pinigais remiame pačius godžiausius.“

Naglis Puteikis

„Valstiečių frakcijoje yra du sparnai, iš kurių vienas vyrauja“, – teigė N. Puteikis ir įvardijo, kad vyraujantis yra liberalusis S. Skvernelio.

Jo teigimu, frakciją jis palieka ir dėl S. Skvernelio charakterio savybių. „Kai buvo nufotografuotas mano lipimas į ministeriją. Iš tikrųjų, aš ne įlipinėjau, o durys buvo uždarytos, aš tuo metu išėjau“, – teigė N. Puteikis ir įvardijo, kad S. Skvernelį toks elgesys įžeidė.

N. Puteikis taip pat įvardijo, kad mokytojų streiko metu pavėlavęs į posėdį jis jautė S. Skvernelio nepalankumą. Esą kartą jam pavėlavus į posėdį S. Skvernelis atsistojo ir išėjo. „Vėliau sužinojau, kad S. Skvernelis pasakė, kad jei aš ateisiu, jis atsistos ir išeis“, – teigė N. Puteikis.

Naglis Puteikis
Valstybė, premjero teikimu, padarė tokį mechanizmą, kad valstybės piliečių pinigais remiame pačius godžiausius.

Apie tai, kad Lietuvos centro partijos narys N. Puteikis palieka „valstiečių“ frakciją Seime, BNS pranešė šeštadienį. „Išeinu iš frakcijos, nes kandidatu į prezidentus iškėlė patį liberaliausią narį“, – pasitraukimo priežastį nurodė politikas. (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos) LVŽS kandidatu į prezidentus iškėlė premjerą Saulių Skvernelį.

Naglis Puteikis

Kiek vėliau socialiniame tinkle N. Puteikis plačiau paaiškino savo pasirinkimą: „Apsisprendžiau išeiti iš valdančiosios Valstiečių frakcijos Seime. Nes per rinkimus įsipareigojau ginti silpnuosius, atstovauti mažiau uždirbančius, kautis dėl viešojo intereso ir vykdyti Lietuvos centro partijos 2016 Seimo rinkimų programą. S. Skvernelio Vyriausybė ir ministrai vis tolsta nuo tokių Lietuvos centro partijos programos nuostatų (ir nuo Valstiečių programos taip pat) ir akivaizdu, kad ir toliau vis tols. S. Skvernelis sako, kad rūpinasi regionais ir „apačiomis“, o iš tiesų „šoka“ pagal turtingųjų elito viršūnėlių dūdelę! Didžiausią naudą iš mokesčių reformos gauna turtingiausi Lietuvos gyventojai. 430 € per mėnesį – tiek padidėjo turtingiausiems gyventojams atlyginimai. Jiems tiek padidėjo alga, nes tiek sumažėjo įnašai į „Sodrą“. 6 mln. eurų sumažėjo galimybės mokėti skurdžiausiems pensininkams pensijas. Va, jums ir „apačių“ prezidentas!“