„Žmonės emocingi. Aš nesusipykau. Tiesiog ji neteko pasitikėjimo. Nebepasitikiu“, – lakoniškai atsakė Centro partijos „Gerovės Lietuva“ pirmininkas N. Puteikis, ir daugiau nieko nekonkretizavo.

R. Janutienė feisbuke parašė kiek ilgesnį įrašą.

„Daugiau komentarų nebus, o čia informacija: praėjusią savaitę galutinai žlugus deryboms dėl plataus nesisteminių partijų susivienijimo, mano antikorupcinės programos nuostatoms neįtilpus į rinkimų programą, atsisakiau kandidatuoti Centro partijos sąraše, išstojau iš Centro partijos, o šiandien buvau už tą savo asmeninį apsisprendimą atleista iš darbo kaip netekusi N. Puteikio pasitikėjimo.

Seime kaip ir gilioje feodalinėje Lietuvos provincijoje, jei nesi partinis, tai ir neturi darbo. Taip neturėtų būti. Kitaip galvojantys neturėtų būti baudžiami, nes nuo to prasideda korupcija. Tada „savam, partiniam“ taikomos kitos taisyklės, nei likusiems“, – rašė R. Janutienė, pasidalinusi ir savo siūlymais rinkimų dalyviams.

R. Janutienė į partiją įstojo šių metų sausį. Seimo mandato nesėkmingai 2019 m. rudenį Žiemgalos apygardoje siekusi R. Janutienė taip pat buvo išrinkta Vilniaus skyriaus pirmininke, rašė ELTA.

Išplatintame pranešime paskelbę apie naujieną, tuomet tiek R. Janutienė, tiek N. Puteikis akcentavo būtinybę kovoti su valstybės elitu.