Ukmergės rajono savivaldybėje šis skaičius pirmadienį siekia 638 atvejus 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų tyrimų dalis – 4,8 procento.

Nors visa Lietuva yra raudonojoje zonoje, pirmadienį bendras atvejų skaičius kirto 300 ribą – 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 295,1 atvejo, o teigiamų tyrimų dalis per paskutines 7 dienas siekia 2,6 procento.

Geriausia padėtis Lietuvoje – Neringos savivaldybėje, čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka vos 28 atvejai.

Per praėjusią parą Lietuvoje buvo nustatyta 181 naujas koronaviruso atvejis.

Pirmadienį Lietuvoje prasidėjo masinė vakcinacija – registruotis skiepui gali visi vyresni nei 16 metų asmenys.

Statistikos įdomybėmis pirmadienį feisbuke dalijosi duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys-Balevičius.

Jis rašė, jog per praėjusią parą nustatytų naujų atvejų skaičius yra mažiausias užfiksuotas šiais metais.

„Sekmadienį Lietuvoje buvo mažiausias užfiksuotas COVID-19 atvejų skaičius šiais metais. 181. Kitas mažiausias skaičius buvo 214, ir jis buvo kovo 7 dieną“, – rašė jis.

Anot jo, vakar į ligonines dėl koronaviruso paguldytų asmenų skaičius – 39. Kitas mažiausias toks skaičius užfiksuotas kovo 14 dieną, tada į ligoninę buvo paguldyta 48 koronavirusu sergantys asmenys.

„Kalbant apie mirtis, deja, vakar nebuvo mažiausias. Bet minimumai yra gegužės mėnesį. Pagal trečią apibrėžimą gegužės 27 d. pirmą kartą buvo vienženklis skaičius šiais metais. Pagal pirmą apibrėžimą mažiausias skaičius šiais metais yra 3, jis buvo gegužės 14 d.“, – feisbuke pirmadienį rašė duomenų mokslininkas V. Zemlys-Balevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)