Turimais duomenimis, A. Mačiulio mirties priežastis - nuskendimas. Nors ant kūno nustatyti nežymūs odos nubrozdinimai, bet tai neturėjo įtakos piloto mirčiai.

Kaip teigia prokuroras, A. Mačiulio palaikai jau atiduoti artimiesiems.

Prokuroras informavo, kad tyrimas dėl dingusio piloto Alvydo Selmistraičio nėra nutrauktas, paskelbta tarptautinė jo paieška. Taip pasielgta tam tikslui, jei A. Selmistraičio palaikai būtų atrasti kitose šalyse.

Klaipėdos apygardos prokuratūra alieka ikiteisminį tyrimą ir dėl darbų saugos. Tai reiškia, kad prokurorai aiškinasi, ar buvo tinkamai pasirengta skrydžiui. Atliekant šį tyrimą teisinės pagalbos jau kreiptasi į Daniją ir Švediją, paprašyta apklausti asmenis, kurie bendravo su lietuvių pilotais bei apžiūrėjo lėktuvą.

DELFI primena, kad iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs „An-2“ su patyrusiais lietuviais pilotais A. Mačiuliu ir A. Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę.

Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne: daugiau nei 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje. Penktadienį Baltijos jūroje vyko lėktuvo iškėlimo operacija, jos metu orlaivyje rastas vienas kūnas – Adolfo Mačiulio. Jo palaikus į Klaipėdą jau parplukdė karinis laivas „Aukštaitis“.