Savo pasisakymą A. Urbelis pradėjo prisistatydamas ir tarp faktų paminėdamas tai, kad į darbą Generalinėje prokuratūroje jį priėmė buvęs generalinis prokuroras, o dabar – Seimo komisijos vicepirmininkas, „darbietis“ Artūras Paulauskas.

Į komisiją jis teigė pirmiausiai atvykęs pasisakyti dėl V. Vonžutaitės mestų kaltinimų, esą jis jai grasino ir rodė lavonų nuotraukas.

„Žmonės, matyt, bus bauginami prokuroru Urbeliu. Nes baisesnio žmogaus, matyt, pasaulis nėra matęs“, - ironizavo A. Urbelis.

Darbo partijos byloje jis teigė atsidūręs paprašytas padėti bylą kuruojančiam prokurorui.

„Tuo metu vadovas, vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka, kreipėsi į padalinio pareigūnus – kas galit, padėkit Sauliui Verseckui. (...) Pasakiau, įtraukite mane į grupę, aš padėsiu Sauliui nors kiek“, - prisiminė A. Urbelis.

V. Vonžutaitės kaltinimus, esą jis jai grasino rodydamas „tulpinių“ gaujos aukų nuotraukas, prokuroras atmetė. Esą apklausos metu „tulpinių“ bylą tyręs pareigūnas aukų nuotraukų net nebeturėjo.

„24 nužudymai. Nuotraukų daug. (...) Nei vienos nuotraukos neturėjai. Visos nuotraukos aukų, suklijuotos į fotolentelę, yra išsiųstos 2006 m. vasarį į teismą. O su V. Vonžutaite susitikau liepos 17 d.“, - tęsė prokuroras.

V. Vonžutaitė komisiją esą klaidino pareiškimais apie grasinimus, kuriuos ji teigė girdėjusi iš prokuroro: „Mergaite, jeigu aš „tulpinius“ nulaužiau, tai ir tave nulaušiu“.

„Aš ne toks kvailas, kad pirmąkart matydamas žmogų, elgčiausi su juo tokiu būdu, kaip buvo pateikta. Net jeigu būčiau kvailas ar nekvailas, ar niekada taip nesielgiu“, - sakė A. Urbelis.

Iškvietė dar vieną A.Urbelio apklaustą „darbietę“

Prokuroro pareiškimus užginčyti panoro pati V. Vonžutaitė.

„Prokuroro A. Urbelio aš niekada napamiršiu. Nes įspūdis buvo neišdildomas“, - savo versijos laikėsi „darbietė“.

A. Urbelis klausė, kodėl ji nepateikė jo atžvilgiu skundo. V. Vonžutaitė atsakė bijojusi. Ji pasiūlė į komisiją iškviesti Giedrę Vitienę – dar vieną juodosios buhalterijos bylos veikėją, kurią taip pat apklausinėjo šis prokuroras. Ši moteris jau laukė posėdžių salėje. A. Urbelis priminė, kad ji teista už melagingų parodymų davimą.

Komisija balsų dauguma G. Vitienę nutarė išklausyti.

„Jūs turbūt susidarote įspūdį iš karto, koks buvo daromas man spaudimas. (...) 40 minučių turėjau išklausyti įtaigingos, pakeltu tonu pristatomos kalbos apie tuos pačius „tulpinius“. Tai iš tikrųjų buvo daroma“, - liudijo „darbietė“.

Ji teigė sulaukusi tokių pat užuominų, kaip ir V. Vonžutaitė.

„Atsakius ne taip, kaip jisai tikėjosi, jisai pradėjo šaukti. Nenorėčiau sutikti, gerbiamas prokurore urbeli, kad jūs esate delikatus, džentelmeniškas. (...) Aš išklausiau tokį dalyką, kuris man padarė poveikį visam gyvenimui“, - tęsė G. Vitienė.

A. Urbelis replikavo visa tai neigiantis. „Tikrai abejoju, ar tai vyko 40 minučių. Nebuvo jokio spaudimo“, - teigė prokuroras.