Vienas iš jų, pirminiais duomenimis, įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas Algimantas Puidokas, kitas - Tomas Pilvinis, UAB „Panemunės butų ūkis“ vadovas.

„Kol kas jokių oficialių dokumentų nesu gavęs. Taip, galiu patvirtinti patį faktą ir aišku tai vertinu neigiamai“, - DELFI teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Sulaikytųjų gali būti ir daugiau

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vladimiras Kakoškinas atskleidė, kad tyrimas buvo pradėtas prieš kelis mėnesius. Taip pat neatmetama, kad sulaikytųjų gali būti ir daugiau.

„Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas anksčiau įtariant, kad neteisėtai panaudojamos Kauno savivaldybės įmonėms priklausančios lėšos. Visų sulaikytųjų darbo vietose atliktos kratos. Taip pat išimti tyrimui reikalingi dokumentai. Kardomųjų priemonių klausimas ir įtarimai bus pareikšti artimiausiu metu (...). Šiai dienai sulaikyti dviejų įmonių vadovai. Šiai dienai. Sulaikytųjų gali būti ir daugiau“, - teigė A. Kakoškinas.

Prokurorai kol kas neatskleidžia, apie kokio masto nusikaltimą kalbama ir kiek lėšų galėjo būti iššvaistyta.

„Įtarimams užteks“, - teigė A. Kakoškinas.

Sulaikė važiuojantį?

DELFI žiniomis, K. Kriščiūnas buvo sulaikytas ne darbo vietoje, o sustabdžius jo automobilį. Iš vicemero buvo paimti dokumentai, mobilaus ryšio telefonai. Vėliau STT pareigūnai apsilankė ir K. Kriščiūno kabinete Kauno savivaldybėje. Iš kabineto buvo paimti dokumentai bei kompiuteris, o kabineto durys – užplombuotos.

"Taip, šiandien sulaikytas - detalės vėliau, suderinus su prokuratūra", - BNS sakė STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas.

Socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius sakė girdėjęs apie sulaikymą, bet daugiau informacijos taip pat neturįs.

"Girdėjau, kad taip atsitiko, bet daugiau informacijos neturiu (...) Keista. Nesitikėjau", - BNS sakė A.Butkevičius.

Anot jo, kai partijos nariui pateikiami įtarimai, jis arba pats sustabdo narystę partijoje, arba tai padaro partija.

Kuravo ekonominę plėtrą

K. Kriščiūnas Kauno miesto savivaldybėje kuravo aplinkos gerinimo ir ekologijos sritis, ekonominę plėtrą ir investicijas, miesto ūkio klausimus, vykdė savivaldybės turto ir statybų priežiūrą.

Taip pat vicemeras kuravo urbanistikos ir architektūros bei verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymo sritis.

K. Kriščiūnas vicemero pareigas užima nuo šios kadencijos pradžios. Vienas Kauno socialdemokratų lyderių vicemero postą užėmė meru tapus liberalui Rimantui Mikaičiui.

Po Kauno valdžios perversmo, kai į mero kėdę grįžo A. Kupčinskas, K. Kriščiūnas išsaugojo vicemero postą.

Kaip informuoja STT, įtariama, kad neteisėtai buvo naudojamos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

Visų sulaikytųjų darbo vietose atliktos kratos, krata atlikta ir Z.Zalagėnaitės gyvenamojoje vietoje. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

Sulaikytieji pristatyti į STT Kauno valdybą, kur yra apklausiami. Artimiausiu metu jiems bus pareikšti įtarimai.