Maždaug prieš penkerius metus Kauno valdžia paskelbė konkursą parengti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko statybos techninį projektą. Konkurse dalyvavo vienintelė bendrovė - "Miestprojektas", kuriai vadovavo E.Pavalkienė. Įtarimų sukėlė, kad skelbime duotas terminas projektui parengti - vos vienas mėnuo. Kitų bendrovių vadovai vėliau patvirtino, kad per mėnesį parengti tokį projektą neįmanoma.

"Miestprojektas“ laimėjo konkursą, nors projektą pasiūlė parengti už aštuonis kartus didesnę kainą nei pirkimui buvo numatyta. Bendrovė per mėnesį projekto neparengė, terminas pratęstas pusmečiui. Jau po savaitės po sutarties pratęsimo "Miestprojektas" išrašė šimtatūkstantinę sąskaitą Kauno miesto savivaldybei, po mėnesio - antrą. Iš viso sumokėta 763 tūkst. litų. Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad darbai buvo neatlikti.

Didelės vertės svetimo turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu ir bendrininkavimu kaltinama švietimo ir mokslo ministro sutuoktinė E.Pavalkienė kaltę neigia.

"Be abejo, jokios kaltės nėra. Tikrai taip - jokios kaltės nėra: konkursas skaidrus, paskelbtas Valstybės žiniose, laimėjome, davėm mažiausią kainą. Kas buvo padaryta? Yra teismo medžiagoje pristatyta kas buvo padaryta: buvo atlikti projektiniai sprendiniai, yra protokolai kaip jie buvo svarstomi", - LNK "Alfa savaitei" sakė E.Pavalkienė.

Klausiamas, ar informavo apie žmonos teismus aukščiausius valstybės vadovus, kai buvo svarstoma jo kandidatūra į ministrus, D. Pavalkis negalėjo atsakyti.

Pasak LNK, su Vyriausybės vadovu Algirdu Butkevičiumi ministras D.Pavalkis suskubo susitikti ir apie žmonos teismus jam pranešė jau žurnalistams susidomėjus tema.

Kauno apygardos teismas nuosprendį skelbs sausio 18 dieną.

"Manau, kad reikia palaukti teismo, nes jis įsitikinęs, kad nesupranta, kuo jo žmona kaltinama", - LNK "Alfa savaitei" sakė Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.