Pasak prokuratūros, šiuo metu sulaikytų asmenų nėra.

„Atsižvelgiant į šio ikiteisminio tyrimo ypatumus bei būtinus tyrimo sėkmei užtikrinti taktinius sprendimus, jokia kita detalesnė informacija apie įtariamuosius, jų skaičių, asmenybes, kitus proceso dalyvius, procesinių veiksmų rezultatus bei kitus turimus ikiteisminio tyrimo duomenis kol kas nebus teikiama“, – teigia prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas dėl padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvą pradėtas šių metų rugpjūčio 5 d.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

„Taip pat primename, kad Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai savo iniciatyva šių metų liepos 15 d. pradėjo tyrimą dėl minėtos asociacijos įsteigimo aplinkybių ir gindami viešąjį interesą kreipėsi į teismą dėl šios asociacijos likvidavimo. Prokuratūros vertinimu tikrieji šio juridinio asmens steigimo tikslai yra neteisėti ir prieštarauja viešajai tvarkai. Spalio 17 d. Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmuose vyko parengiamasis posėdis, kurio metu atsakovo atstovas pateikė reikalavimą nušalinti šios bylos nagrinėjimui paskirtą teisėją. Sprendimą dėl pareikšto nušalinimo turi priimti šio teismo pirmininkė“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Švenčionienė pareiškė nebuvusi Donbase

Prieš kurį laiką organizacijos pirmininkė E. Švenčionienė paskelbė, kad kartu su „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ nariu Ediku Jagelavičiumi išvyko stebėti Rusijos okupuotose teritorijose vykusių „referendumų“ dėl prisijungimo prie Rusijos.

Tačiau iš kelionės sugrįžusi E. Švenčionienė pareiškė, kad dėl sudarytų kliūčių jai esą nepavyko pasiekti kelionės tikslo ir stebėti „referendumų“ Donbase.

Ar tai tiesa, Valstybės saugumo departamentas (VSD) neatskleidžia.

Ukrainos prezidento administracijos patarėjas Michailas Podoliakas praėjusią savaitę pareiškė, kad užsienio šalių piliečiai, sutikę prisiimti „stebėtojų“ vaidmenį Rusijos pseudoreferendumuose, bus laikomi Ukrainos vientisumo pažeidimo bendrininkais. „Su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis, įskaitant įtraukimą į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą ir sankcijas. Ar buvo verta?“ – tviteryje klausia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)