Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas buvo nutaręs, jog prokurorų priimtas sprendimas nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl A.Šedžiaus šmeižto - nepagrįstas, esą politiko skundą atmetusių prokurorų argumentai yra formalaus pobūdžio, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Teismo nuomone, prokurorai turėjo įvertinti aplinkybę, kad Seimo narys neturi galimybių savo pažeistų teisių ginti privataus kaltinimo tvarka, nes asmuo, kurį jis kaltina šmeižtu, turi teisinę neliečiamybę. Be to, A.Šedžiaus skunde nurodytų galimai padarytų veikų tyrimas esą turi visuomeninę reikšmę.

Tačiau prokuratūra trečiadienį apskundė tokią Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nutartį.

Ši istorija prasidėjo, kai A.Salamakinas viešai pareiškė, kad A.Šedžius parlamento kanceliarijai pateikė 250 litų sąskaitą už 50 vizitinių kortelių gamybą. Tuo tarpu rinkoje šimtas vienetų spalvotų vizitinių kortelių kainuoja tik apie 30 litų, o nespalvotų - maždaug 20 litų.

Įtarimais apie išlaidų kolegą pasidalijęs A.Salamakinas viešai suabejojo, ar kas nors iš savo piniginės ištrauktų tokią sumą kortelėms.

Tačiau A.Šedžius aiškino už parlamentinei veiklai skirtus pinigus pirkęs ne vizitines korteles, bet graviravęs šventinius suvenyrus, kurie buvo išdalinti Šiauliuose vykusių frankofonijos dienų dalyviams.

"Dėl A.Salamakino paskleistos informacijos nukenčia mano, kaip Seimo nario, reputacija, prarandu visuomenės ir rinkėjų pasitikėjimą, taip pat turiu viešai teisintis, patiriu neigiamų išgyvenimų, pažeminimą", - teisėsaugai skundėsi A.Šedžius.

Jis iš A.Salamakino bando išreikalauti atlyginti ir neturtinę žalą - 10 tūkst. litų.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas sako, kad jei generalinis prokuroras prašys Seimo leidimo naikinti jo teisinę neliečiamybę, jis tam kliūčių nedarys - esą jau darosi įdomu savo kailiu patirti teisinės sistemos veikimo principus.

Bet A.Salamakinas neslėpė nuostabos, kad politikų ginčai dėl parlamentinių išlaidų tampa prokurorų ir net teismų tyrimų objektu: "Neabejoju, kad tai susiję su mano užimamu postu. Kažkas nori mane iš jo išstumti ir dabar galbūt tikisi, kad rado būdą".