Prokuratūra informuoja, kad A. Martinkaus pareiškimas, adresuotas Seimo pirmininkei, frakcijų seniūnams, komitetų ir komisijų pirmininkams, Generalinėje prokuratūroje iš Lietuvos Respublikos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto nagrinėjimui pagal kompetenciją gautas šių metų sausio 27 d.

„Šiuo metu konstatuotina, kad dėl analogiškų aplinkybių, patikrinus jas įstatymų nustatyta tvarka, atitinkami sprendimai, tarp jų ir atsisakymas pradėti ikiteisminį tyrimą, kuris buvo patikrintas teismų, Generalinėje prokuratūroje buvo priimti jau prieš metus.

Atsižvelgiant į tai, kad prokuratūra dar turi įvertinti, ar minėto rašto turinys, jame pateikiami teiginiai bei A. Martinkaus ir kitų asmenų viešinami duomenys, yra susiję su tarnybos ar valstybės paslaptimi, ar kitokia konfidencialaus pobūdžio informacija, šiuo metu detaliau informuoti apie objektyviai nustatytas faktines konkrečių įvykių aplinkybes prokuratūra negali“, – praneša prokuratūra.

Pranešime žiniasklaidai pridedama, kad informacija apie nustatytas faktines aplinkybes ir atitinkamus prokuratūros sprendimus bus pateikta viešai galima apimtimi, užbaigus visus reikiamus patikrinimo veiksmus.

ELTA primena, kad Seimą pasiekė buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūno A. Martinkaus raštas, kuriuo jis prašo parlamente inicijuoti laikinąją tyrimo komisiją, kuri įvertintų buvusių policijos vadovų, tarp kurių – buvęs LKPB viršininkas Rolandas Kiškis, jo buvęs pavaduotojas Andžejus Roginskis, buvęs Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas, veiksmus. Jis įtaria, jog buvę policijos vadai galėjo neteisėtai sekti kitus pareigūnus.

Policija šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad tai yra manipuliacijos, iš pareigų atleisto pareigūno kerštas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją