Rugpjūčio 28 d. A. Širinskienė kreipėsi į generalinį prokurorą, prašydama įvertinti, ar šių metų rugpjūčio 24 dieną Lietuvos radijo ir televizijos tyrimo skyriaus žurnalistų straipsnyje „Greitieji testai už 6 milijonus: už skandalingo pirkimo šmėžuoja Skvernelio komanda“ paviešinti duomenys nėra FNTT atliekamo ikiteisminio tyrimo duomenys.

Rugsėjo 11 d. prokuratūra tyrimą pradėti atsisakė, tai Eltai patvirtino pati A. Širinskienė. Parlamentarė neslepia, kad prokuratūros sprendimą skųs.

„Vienas iš prokuratūros argumentų buvo, kad Lukas Savickas buvo apklaustas vėliau, negu pasirodė LRT straipsnis. (...) Bet tikrai netikiu, kad Lukas Savickas būtų tas asmuo, kuris atskleidė teisėsaugos informaciją žiniasklaidai. Matyt, yra kiti asmenys, kurie tai padarė“, – Eltai sakė jis.

A. Širinskienė įsitikinusi, kad LRT tyrime buvo galimai panaudota ikiteisminio tyrimo medžiaga. Pasak jos, paskelbti įvairūs susirašinėjimai tekste rodo, kad tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga.

„Kaip žinoma, ikiteisminio tyrimo medžiaga negali būti skelbiama viešai ir už tai gresia baudžiamoji atsakomybė tiems asmenims, kurie privalo tą informaciją saugoti“, – sakė ji.

FNTT atlieka tyrimą dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo. FNTT duomenimis, pirkimo sutartis sudaryta galimai klastojant dokumentus.

FNTT tyrime dėl greitųjų koronaviruso testų pirkimo buvo apklaustas Vyriausybės pirmasis vicekancleris Lukas Savickas. Jis gavo specialiojo liudytojo statusą. Pastarosios savaitės trečiadienį žiniasklaida taip pat pranešė, kad kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas ir premjero patarėjas sveikatos klausimais Jonas Kairys. Specialiojo liudytojo statusas reiškia, kad asmuo gali tapti įtariamuoju.

R. Karbauskis: būtų buvusi naujiena, jei prokuratūra būtų nusprendusi tirti

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbausks teigia, kad nesistebi prokuratūros sprendimu. Pasak jo, prokuratūra sistemiškai netiria nė vieno valdančiųjų kreipimosi.

„Jeigu yra koks nors klausimas apie mane ar S. Skvernelį, ar kitą pozicijos atstovą, tai tuomet teisėsaugos institucijos tyrimus atlieka. Nė viena teisėsaugos institucija neatliko nė vieno atvejo konservatorių ar G. Landsbergio bei kitais klausimais, nors mes tų kreipimosi rašėme aibes. Jie Lietuvoje yra neliečiamieji“, – Eltai sakė R. Karbauskis.