Kaip pranešė prokuratūra, prokurorui nėra teisinio pagrindo konstatuoti teisės aktų, o tuo pačiu ir viešojo intereso pažeidimų bei inicijuoti viešojo intereso gynimo procesą.

Šis tyrimas atliktas gavus Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos kreipimąsi.

Pasak pranešimo, tyrimo prokuratūroje metu nustatyta, kad baldus pirkusi Vadovybės apsaugos tarnyba „motyvuotai nusprendė, kad baldų pirkimas ministro pirmininko darbo vietoje yra susijęs su žvalgybinio pobūdžio veikla“.

Tai pagrįsta ir Vadovybės apsaugos departamento patirtimi užkertant kelią priešiškų valstybių žvalgybos tarnybų veiklai taikant įvairias priemones neteisėtais būdais išgauti informaciją.

Tyrimą atlikusio prokuroro nuomone, pirkimo procedūra vyko nepažeidžiant teisės aktų, o perkančiajai organizacijai skirtos lėšos galėjo būti naudojamos darbo vietai įrengti.

Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija vasarį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu įvertinti prieš beveik trejus metus vykusio premjero tarnybinio kabineto remonto aplinkybes.

Seimo komisija nagrinėjo naujienų portalo 15min.lt skelbtą informaciją, kad tuometinio premjero S. Skvernelio kabineto remontą už 200 tūkst. eurų vykdė Vadovybės apsaugos tarnyba, o ne Vyriausybės kanceliarija, kuriai pastatas priklauso.

Vadovybės apsaugos tarnybos vadovas Rymantas Mockevičius tuomet žurnalistams sakė, jog pirkimus vykdė tarnyba, nes ji turi užtikrinti Vyriausybės vadovo kabineto saugumą.

Kaip skelbė „15min“, visas ministro pirmininko kabineto remontas kainavo per 700 tūkst. eurų, iš jų baldai – beveik 208 tūkst. eurų. Anot portalo, apie tuometinio premjero S. Skvernelio kabineto remontą viešai nepranešta, remonto ir baldų pirkimus organizavo, visas išlaidas apmokėjo tuometis Vadovybės apsaugos departamentas, o projektas su Kultūros paveldo departamentu suderintas atbuline tvarka – jau atlikus visus remonto darbus.

Išslaptintoje baldų pirkimo-pardavimo sutartyje nurodoma, kad posėdžių stalas atsiėjo 20,2 tūkst. eurų, darbo stalas – 19,8 tūkst. eurų, lankytojo sofa – 7,2 tūkst. eurų, baras-komoda – 1,4 tūkst. eurų, pakabinamas šviestuvas virš posėdžių stalo – 4,3 tūkst. eurų ir t.t.