Atsakyme pareiškėjui nurodyta, kad persiųstame rašte jo nurodomos aplinkybės jau buvo išsamiai tikrintos ir vertintos anksčiau, tačiau nenustačius nusikalstamų veikų požymių buvo priimtas prokuroro nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Šis prokuroro nutarimas buvo skundžiamas nustatyta tvarka ir teismų sprendimais paliktas galioti kaip pagrįstas ir teisėtas.

2022 m. balandžio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teismas, atmesdamas A. Martinkaus skundą dėl prokuroro nutarimo, pažymėjo, kad faktinėmis aplinkybėmis nepagrįstos abejonės, samprotavimai, prielaidos, nuomonė ir įtarimai nėra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą. Neskundžiamoje 2022 m. gegužės mėnesį priimtoje Panevėžio apygardos teismo nutartyje pažymima, kad pareiškime nurodytų aplinkybių tikslinimo metu buvo atlikta pakankamai procesinių veiksmų, reikšmingų objektyviam tyrimui, surinkta ir įvertinta pakankamai duomenų, kurie buvo svarbūs atitinkamam procesiniam sprendimui priimti.

Atsižvelgiant į tai, kad išnagrinėjus persiųstą pareiškimą naujų reikšmingų aplinkybių nenustatyta, prokuratūra informavo pareiškėją, kad pagrindo Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka iš naujo vertinti tas pačias aplinkybes ir priimti naują proceso sprendimą nėra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją