„Galime patikinti, kad šiai dienai įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime nėra pareikšti niekam“, – BNS sakė prokuratūros atstovė.

Ji tai teigė po to, kai ketvirtadienį spaudos konferencijoje „Grigeo“ įmonių grupės vadovas Gintautas Pangonis tvirtino matęs sąrašą asmenų, kuriems pareikšti įtarimai.

„Su teisėsaugos pareigūnais aš asmeniškai nekalbėjau. Mačiau sąrašą darbuotojų, kaip sakyt, kuriems pareikšti įtarimai. Tai tą teisėsaugos sąrašą mačiau“, – sakė G. Pangonis.

„Turbūt penki (darbuotojai – BNS). Kaip ir manau, generalinis direktorius yra tame sąraše. Priėmėm sprendimą kol kas jo nenušalinti ir tikimės, kad jis dirba per trumpai, kad būtų galėjęs įsigilinti į tą situaciją“, – teigė „Grigeo“ vadovas.

Jis ketvirtadienį taip pat atsiprašė visuomenės dėl to, kad jo grupei priklausanti uostamiestyje esanti įmonė „Grigeo Klaipėda“ leido į Kuršių marias nepilnai išvalytas nuotekas.

Į viešumą iškilus informacijai, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas nuotekas į Kuršių marias, prekybos centrai „Iki“, „Senukai“ ir „Norfa“ paskelbė nebepirksiantys „Grigeo“ produkcijos.

Prokuratūra antradienį paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas atliekas į Kuršių marias. Aplinkos apsaugos departamento specialistai įmonei nurodė nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą.

Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.