Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Rūta Trimailovienė BNS sakė, kad prokuratūros skundas buvo gautas penktadienį, kitą savaitę jis pasieks Vilniaus apygardos teismą, kuris ir imsis nagrinėjimo.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad skundu prašo panaikinti antradienį paskelbtą Vilniaus miesto apylinkės teisėjo nutartį, kuria buvo atmestas prokuratūros prašymas leisti pratęsti suėmimo terminą dviem mėnesiams.

Pateiktame skunde taip pat prašoma teismo leisti pratęsti įtariamajam suėmimo terminą dviem mėnesiams, šį terminą skaičiuojant nuo tos dienos, kuomet Vilniaus apygardos teismas priimtų savo sprendimą.

„Skundą pateikusio prokuroro manymu, dabar sunkiais nusikaltimais įtariamam asmeniui skirtos kardomosios priemonės yra nepakankamos siekiant užtikrinti jo dalyvavimą baudžiamajame procese, apriboti galimybes trukdyti tyrimui, daryti poveikį su tyrimu susijusiems asmenims ar sunaikinti, paslėpti ikiteisminiam tyrimui reikšmingus daiktus“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Šiuo metu R.Kurlianskiui skirtos šios kardomosios priemonės: 25 tūkstančių eurų piniginis užstatas, namų areštas bei rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais įtariamajam asmenimis.

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė prokuroro prašymą pratęsti suėmimą R.Kurlianskiui dviem mėnesiams.

Politikų papirkimu įtariamas R.Kurlianskis tą pačią dieną buvo paleistas į laisvę. Verslininkui teismas skyrė namų areštą dviem mėnesiams, piniginį užstatą ir įpareigojo nebendrauti su buvusiu liberalų lyderiu Eligijum Masiuliu bei kitais asmenimis.

Teismas nurodė, jog R. Kurlianskis nuo 22 val. iki 6 val. ryto turi būti savo gyvenamojoje vietoje. Teisėjas sakė, kad R. Kurlianskis bus įspėtas, kad už namų arešto sąlygų pažeidimus jam gali būti skirta kita kardomoji priemonė, pavyzdžiui, suėmimas arba intensyvi priežiūra.

Gegužės 12 dieną sulaikytas R. Kurlianskis įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis perdavė 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui E.Masiuliui ir per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.