Tarp svarbiausių Vyriausybės Seimui teikiamų įstatymų projektų - teisės aktai, susiję su valstybės finansų, teritorijų planavimo, daugiabučių namų renovavimo klausimais, rašo „Lietuvos žinios“.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcija į darbų programą kol kas siūlo įtraukti 55 įstatymų projektus. Anot frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės, reikės apsispręsti dėl energetinių projektų: priimti sprendimą dėl Visagino atominės elektrinės, skalūnų dujų. "Iš sveikatos apsaugos ministro laukiame siūlymų dėl sveikatos įstaigų sutvarkymo: kaip tai atrodys praktiškai, kokie įstatymų projektai bus keičiami", - sakė ji. Socialdemokratė prognozavo, kad sesija nebus rami. "Jau dabar juntama, kad tie klausimai yra sukėlę šurmulį visuomenėje, esama labai skirtingų pozicijų", - pabrėžė ji.

Didžiausios Seimo opozicinės jėgos - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos - atstovai į pavasario sesijos darbotvarkę sieks įtraukti 55 įstatymų projektus. A.Kubiliaus nuomone, būtina inicijuoti platesnį ir aiškesnį susitarimą, kokiomis priemonėmis bei veiksmais Lietuva turėtų siekti 2015 metais tapti euro zonos nare. "Manau, kad tai svarbus strateginis tikslas. Sveikiname Vyriausybės pasiryžimą ir darbo grupių sudarymą. Tačiau taip pat manytume, kad neturėtų išlįsti kokie nors atskirų valdančiosios koalicijos partijų populistiniai planai, apie kuriuos tenka girdėti", - dienraščiui sakė opozicijos lyderis.

Ar naujas politikos sezonas bus ramus, A.Kubiliaus teigimu, priklausys nuo valdančiųjų tarpusavio santykių. Anot jo, tikėtina, kad iš Darbo partijos (DP) bei "Tvarkos ir teisingumo" (TT) susiformavęs naujas politinis darinys mėgins parodyti savo tariamą galią, gali būti bandoma aiškintis, kas dominuos kairėje politinio spektro pusėje.