Dėl šio įvykio R. Katinienė ir Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) kreipėsi į policijos generalinį komisarą, prašydami dėl šio įvykio atlikti vidaus tyrimą.

Kaip DELFI sakė NPPSS pirmininkas Vytautas Bakas, NPPSS Kauno regiono vadovė R. Katinienė pasiklausymo įrangą trečiadienį ryte aptiko paslėptą šviestuve. Buvo iškviestas antstolis, kuris konstatavo šį faktą.

„Ketvirtadienį šaukiame Lietuvos policijos profesinės sąjungos tarybą, nes tai gali būti nukreipta prieš profsąngą“, - sakė V. Bakas. Pasak jo, NPPSS kreipėsi į generalinį komisarą prašydamas, kad tyrimą atliktų Policijos departamentas, o ne Kauno policija, nes „yra požymių, kad pasiklausymas galėjo būti atliekamas Kauno policijos vadovybės iniciatyva“.

R. Katinienė DELFI sakė, jog kabinete dirba kartu su kolege. Jos tiria įvairius nusikaltimu, tarp jų - ir sunkius bei labai sunkius.

Tyrėjoms kilo įtarimų, kad jų pokalbių gali būti klausomasi. Todėl trečiadienį jos kruopščiai apžiūrėjo kabinetą. „Dirbame tokį darbą, todėl žinome, kur galima paslėpti pasiklausymo įrangą“, - sakė pareigūnė. Nedidelį aparatą jos aptiko prie lubų pritvirtintame šviestuve. Pasak R. Katinienės, iš išvaizdos jis panašus į savadarbį.