Šia žinia feisbuke džiaugėsi ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Mindaugas Stankūnas. Jis naujausius sergamumo skaičius penktadienį vadino „fantastiškais dalykais“.

„Vyksta fantastiški dalykai su COVID-19 statistika‼️ Lietuva per keturias dienas „perskrodė“ raudonąją C2 zoną ir vakar įlėkė į C1 „rusvą“. Tai jau paskutinis žingsnis atsisveikinant su raudona spalva. O žalioji zona, kuri dar neseniai atrodė taip toli, tampa visai ranka pasiekiama“, – feisbuke rašė profesorius M. Stankūnas.

Birželio 11 dienos koronaviruso statistika.

Praėjusią parą šalyje nustatyti 155 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios ligos mirė trys žmonės, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje atlikta 13 tūkst. 992 molekuliniai (PGR) ir 6491 antigeno tyrimas dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 143,4 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 1,4 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 277 tūkst. 379 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 262 tūkst.140 asmenų, deklaruoti 211 tūkst. 142 pasveikę. Statistiškai šiuo metu serga 5228 žmonės, deklaruotas sergančių skaičius siekia 56 tūkst. 226.

Deklaruotu sergančiu asmeniu Statistikos departamentas laiko tokį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, o ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantis asmuo yra tas, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančių asmenų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančių žmonių gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 4330 žmonių. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 8762 mirtys.

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė trys žmonės, jiems buvo nuo 60 iki 79-erių, rodo penktadienio Statistikos departamento duomenys.

Dviem mirusiesiems buvo per šešiasdešimt, vienam – per septyniasdešimt metų.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad per parą mirusiųjų skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas gali būti papildytas vėluojančiais įrašais.

Daugiausia mirusiųjų nuo COVID-19 – 1552 žmonės – priklausė 80–89 metų grupei. Aštuoniems mirusiems žmonėms buvo nuo 20 iki 29-erių metų.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 277 tūkst. 379 žmonės. Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 56 tūkst. 226 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų 5228 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)