Dar prieš 18 val. lietus ėmė merkti ir Vilnių. Pasak sinoptikų, stipraus lietaus sostinėje galime sulaukti keliskart – smarkiausias jų prognozuojamas apie 19 val.

Vilniuje lietus pradėjo pliaupti nuo 18 val., užsemtos kai kurios gatvės, lietus ėmė skverbtis ir į pastatų vidų.

Verslo centro „Vertas“ tarpduryje susiformavo visas fontanas:

„Oi, kaip mes laukėme tokių pranešimų“, – su šypsena į žinią apie skaitytojų siunčiamas nuotraukas reagavo Lietuvos hidrometeorologijos tarybos Meteorologinių prognozių skyrius vedėja Vida Ralienė.

Anot jos, popietinėmis valandomis lietaus kamuoliai pirmiausiai pradėjo formuotis Suvalkijoje, ten nugriaudėjo ir pirmosios perkūnijos.

„Galingi debesys pamažu iš Suvalkijos plinta į centrinius rajonus ir dabar jau prakeliavo Kauną, keliauja į rytinius rajonus“, – DELFI sakė sinoptikė.

Pasak V. Ralienės, trumpų ir smarkių liūčių, kai kur net krušos ir škvalo su perkūnijomis sulauksime ir pietiniuose, rytiniuose Lietuvos regionuose.

„Į Vilnių vakare turi atkeliauti tie pagrindiniai audros debesys apie 19 val. Tiesa, prieš tai dar gali būti trumpas lietus. Po to jau turi smarkiai palyti, sustiprėti vėjas“, – kalbėjo sinoptikė.

V. Ralienės teigimu, sunku pasakyti, kur tiksliai Vilniuje lis itin stipriai.

„Tas neramus laikotarpis rytiniuose rajonuose turėtų tęstis dar ir nakties pradžioje, pirmojoje nakties pusėje“, – informavo ji.

Pakėlė kanalizacijos dangtį, skendo krantinė

Portalas kaunas.kasvyksta.lt praneša, kad liūtis Kaune prasidėjo 15 val., ji truko ilgiau nei valandą.

„Vitalijus praneša, kad Jonavos gatvėje, ties bendrabučiais, įtrūko asfaltas ir pakėlė kanalizacijos dangtį į viršų, tai fiksuota 3-ioje eismo juostoje. Odeta praneša, kad Neries krantinė apie 16:30 val. – tiesiog skęsta“, – cituojami skaitytojai.

Liūties metu Raudondvario plente, o po 16 val. – kelyje Kaunas-Vilnius, netoli sudegusio „Bajorkiemio“, dėl įvykių formavosi eismo spūstys.

Orai bus permainingi

DELFI primena, kad gismeteo.lt duomenimis, antradienio dieną vyraus nepastovus debesuotumas, dar ne kartą palis, numatoma perkūnija, pūs gūsingas pietinių krypčių vėjas.

Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, nuvilnys lietus, bus apie 17–19 laipsnių šilumos. Dienos metu praplaukiantys debesys vis atneš lietaus ir perkūnijos. Oras šils iki 26–27 laipsnių. Šiauliuose bus apsiniaukę. Gausesni krituliai numatomi ryto valandomis. Tuo metu vyraus 16 laipsnių šiluma. Dieną temperatūra kils iki 22 laipsnių.

Pajūryje pūs smarkus vėjas, antroje nakties pusėje pasipils lietus, bus apie 18 laipsnių šilumos. Dienos metu dangumi keliaus debesys, termometrai fiksuos 19 laipsnių.

Trečiadienio naktį esą vietomis dangus dar varvės. Įdienojus numatomas nedidelis debesuotumas, daug kur trumpai lynos. Šiluma bus šiek tiek mažesnė nei antradienį. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktį numatomi krituliai, bus apie 17–19 laipsnių šilumos.

Dienos metu vyraus nepastovus debesuotumas, protarpiais trumpai palis. Oras sušils iki 23 laipsnių. Šiauliuose danguje sukiosis nedideli debesys. Nakties ir ryto valandomis bus apie 14–16, dieną apie 22 laipsnius šilumos. Pajūryje pirmoji paros pusė bus giedra, vyraus 15 laipsnių šiluma. Įdienojus oras sušils iki 18–19 laipsnių, negausiai palis.

Sutriko eismas

Dėl kilusios liūties sutriko eismas Vilniaus mieste. Sulėtėjus eismui, kai kur susidarė spūstys. Sunkiai pravažiuojama Geležinio Vilko g. dalis po Lietuvos edukologijos universiteto žiedu, Geležinio Vilko – Ukmergės g. sankryža, taip pat – Ukmergės g. atkarpa ties Šeškinės poliklinika (link Perkūnkiemio) – eismo įvykis. Sutriko eismas ir Kalvarijų – Žalgirio g. sankryžoje, ties prekybos centru „Maxima“ (Žalgirio gatvėje).

Sutriko ir dalies viešojo transporto maršrutų eismas. T. Narbuto g. atkarpa tarp prekybos centro „Panorama“ ir Žvėryno užlieta lietaus vandeniu, todėl negali pravažiuoti 4G, 30, 49, 69 maršrutų autobusai ir 9, 19 maršrutų troleibusai. Kęstučio g., tarp Sėlių ir Latvių stotelių, ant troleibusų kontaktinio tinklo užkrito medžio šaka – laikinai nepravažiavo 1, 3, 7 maršrutų troleibusai. Į įvykio vietą išsiųsta avarinė tarnyba sutvarkė kontaktinį tinklą, o troleibusų eismas – atnaujintas.

Nepaliesti neliko ir didieji premkybos centrai. Skaitytojai dalinosi vaizdo įrašais iš „Panoramos“ bei „Akropolio“.

Liūtis Vilniuje apsėmė „Panoramos“ automobilių stovėjimo aikštelę, klientams iki automobilių požeminiuose aukštuose teko bristi.

Ties šiuo prekybos centru negali pravažiuoti viešasis transportas, pranešė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus.

Jo teigimu, dėl liūties ir kitose miesto vietose sutriko eismas, kai kur susidarė spūstys.

Sunkiai pravažiuojama Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryža, taip pat Ukmergės gatvės atkarpa ties Šeškinės poliklinika (link Perkūnkiemio). Ten fiksuotas eismo įvykis. Sutriko eismas ir Kalvarijų bei Žalgirio gatvių sankryžoje, ties prekybos centru „Maxima“ Žalgirio gatvėje.

Kęstučio gatvėje, tarp Sėlių ir Latvių stotelių, ant troleibusų kontaktinio tinklo buvo užkritusi medžio šaka – šia atkarpa laikinai nevažiavo troleibusai. Į įvykio vietą išsiųsta avarinė tarnyba sutvarkė kontaktinį tinklą, troleibusų eismas – atnaujintas.