„Turiu namus Kauno mieste, galiu izoliuotis. Deklaruotis elektroniniu būdu negaliu, nes turiu tik užsienio banko kortelę. Ką man dabar daryti?“, – klausė viena iš „miesto atstumiamųjų“ – kaunietė Marija Nemčenko.

Antradienį, kai jau veikė sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos griežtas sprendimas savivaldybėse, kuriose yra sienos kirtimo patikros punktai (oro, jūrų uostai), keturiolikai dienų izoliuoti visus be išimties keleivius, atvykusius iš užsienio valstybių, Kauno rajono savivaldybė apgyvendino maždaug 200 iš Jungtinės Karalystės atvykusių Lietuvos gyventojų.

„Parūpinome transportą (5 autobusus), vakare ir šiandien ryte žmones pamaitinome, suteikėme nakvynę. Susisiekėme su kitomis savivaldybėmis. Didžioji dalis jų operatyviai pasiima savo gyventojus saviizoliacijai. Ypač konstruktyviai bendradarbiaujame su Jonavos, Lazdijų, Kaišiadorių, Telšių ir kitomis savivaldybėmis.

Deja, turime ir kitų pavyzdžių. Iš viso šiuo metu Kauno rajono apgyvendinimo įstaigose yra maždaug 40 Kauno miesto gyventojų. Tarp jų – ir Kauno mieste nedeklaravusių gyvenamosios vietos. Nors norint įsitikinti, kad jie gyvena Kaune, pakaktų pasidomėti, kam apmoka sąskaitas už komunalines paslaugas“, – trečiadienį Eltai pranešė Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas.

Karantino sąlygomis veikianti Kauno rajono savivaldybė už pagalbą nuoširdžiai dėkoja šauliams ir jų vadovui Vytautui Žymančiui, Kauno rajono ugniagesiams gelbėtojams, Kauno rajono GMPS darbuotojams, socialiniams darbuotojams, savanoriams, paramą teikiantiems verslininkams.

„Šiandien į Karmėlavos oro uostą leisis lėktuvai iš Norvegijos ir Švedijos, penktadienį – iš Tailando. Pagal Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo A. Verygos vis dar galiojantį potvarkį, privalome pasirūpinti ir šiais keleiviais. Be to, esame atsakingi už Kauno rajono gyventojus, kurie kerta kitus sienos patikros punktus (Vilniaus oro uoste, Klaipėdos uoste).

Mes neskirstome žmonių į savus ir svetimus, tačiau šiuos sudėtingu laikotarpiu norėtųsi protingumo kriterijais paremtų sprendimų, didesnio supratimo, konstruktyvesnio bendradarbiavimo tarp institucijų, pagaliau – paprasto žmoniškumo“, – sako Kauno rajono savivaldybės atstovas.