„Taip, yra paruoštas dokumentas, antradienį bus bendras frakcijų posėdis ir bus įkurta viena jungtinė frakcija“, - teigė A. Valinskas.

Jo tvirtinimu, jungtinė frakcija turės 14 narių – tai yra, nei nuo „prisikėlėlių“, nei nuo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos kol kas nenubyrėjo nei po vieną narį.

Liberalcentristų frakcijos seniūnas Algis Čaplikas DELFI teigė, kad visiškai galutinio sprendimo dar nėra, esą tam reikia suderinti įvairias technines ir politines detales. Kokios jos, parlamentaras atskleisti nepanoro.

Apie dviejų frakcijų jungimąsi buvo prabilta dar tuomet, kai iš LiCS frakcijos grasino išeiti artimas buvusio Vilniaus mero, liberalcentristų ekslyderio bei buvusio Seimo nario Artūro Zuoko šalininkas Žilvinas Šilgalis. Jam įgyvendinus savo sumanymą, liberalcentristai į frakciją prisikvietė Valdemarą Valkiūną.

Liberalcentristų partiją neseniai paskelbė paliekantis parlamentaras Arminas Lydeka, tačiau politikas liko frakcijoje, nors buvo taręsis dėl vietos užsitikrinimo kitoje frakcijoje, jeigu LiCS grupė netikėtai subyrėtų.

Remiantis Seimo Statutu, parlamentinę frakciją turi sudaryti ne mažiau nei 7 nariai.