Po priesaikos D. Jauniškis trumpai susitiko su šalies vadove. Klausiamas, kokias gaires darbui nurodė prezidentė, naujasis VSD generalinis direktorius pabrėžė, kad prezidentė jau yra išsakiusi savo požiūrį į darbą bei pakartojo tuos pačius uždavinius: būti atviresniems visuomenei ir dirbti Lietuvos labui.

D. Jauniškis sakė vis dar nesąs susipažinęs su VSD darbu, su kolektyvu jis susipažins tik antradienį po priesaikos. 

„Pagrindiniai darbai, kaip sakiau ir Seime: imtis tų šalinimo priemonių, ne tik stebėjimo. Tarpinstitucinis bendradarbiavimas, personalo parengimas, tarptautinis bendradarbiavimas", - sakė D. Jauniškis.

Klausiamas, kaip įsivaizduoja realų grėsmių nacionaliniam saugumui šalinimą, ne tik perspėjimą apie jas, D. Jauniškis kalbėjo apie prevenciją: „Mano manymu, įstatymas duoda daug galių užsiimti ta prevencija, užbėgti už akių".

Prašomas pateikti pavyzdžių naujasis VSD vadovas nenorėjo daugiau komentuoti. Jis taip pat atsisakė įvardinti, ar yra pastebėjęs VSD darbo trūkumų.

47 metų D. Jauniškis Vilnius universitete yra baigęs ekonomikos bakalaurą, Baltijos gynybos koledže Estijoje baigė Jungtinį vadų ir štabo karininkų kursą, o Sausumos pajėgų karo koledže JAV – strateginio lygmens kursus. 2012 m. Vašingtono universitete jam suteiktas strateginių studijų magistro laipsnis.

Naujasis vadovas yra dirbęs Aukščiausios Tarybos apsaugos skyriuje, Vadovybės apsaugos departamente, Ypatingosios paskirties tarnyboje – 1997 m. paskirtas vado pavaduotoju, 2006 m. vadu. 2008 m. D. Jauniškis tapo Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadu.

D. Jauniškis yra triskart dalyvavęs tarptautinėse misijose Afganistane, apdovanotas įvairiais apdovanojimais.

Remiantis įstatymais, VSD generalinį direktorių Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Prezidentė D. Grybauskaitė yra kritikavusi ankstesnį VSD vadovą Gediminą Griną, kad institucija tik perspėja apie grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui, tačiau nededa pastangų užkirsti joms kelią, neužsiima prevencija.