Šiandien vakariniuose ir šiauriniuose Lietuvos rajonuose bus apniukę ir lietinga. Čia vyraus ilgiau trunkantys ir gana intensyvūs lietūs, Žemaitijoje po pietų tikėtina perkūnija. Smarkokas vėjas bus vakarinių krypčių, kai kur jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Temperatūra jau visai rudeniška – tik 16–18 laipsnių šilumos.

Likusioje šalies dalyje bus debesuota su pragiedruliais. Įdienojus ir ypač antroje dienos pusėje daug kur nulis trumpi lietūs. Vakaris vėjas ir čia bus apysmarkis, tačiau pavojingų gūsių nenumatoma.
Termometrai šiandien čia dar rodys vasarišką šilumą - 19–21 laipsnį.

Sostinėje Vilniuje vasara užsilaikys ilgiausiai, bet ir čia vakarop susitvenks lietaus debesys ir trumpai palis. Temperatūra įdienojus svyruos apie 20 laipsnių.

Šeštadienį, praslinkus ciklonui, savo pozicijas mūsų regione trumpam sustiprins aukštesnio slėgio sritis. Rasis daugiau pragiedrulių, bus sausiau, tačiau išliks vėjuota. Vakarų vėjas pūs 8–13 m/s greičiu, o arčiau jūros gūsiai sieks 15–18 m/s.

Naktį lietaus numatoma nedaug, didesnė tikimybė rytiniame šalies pakraštyje. Temperatūra pažemės iki 7–12, pajūryje iki 13–15 laipsnių šilumos. Vėsiausia bus Žemaitijoje.

Šeštadienio dieną trumpai palis daugelyje šalies vietovių. Gali palynoti ir keletą kartų per dieną, tačiau dažniausiai vyraus silpnas lietutis, kuris greičiausiai nesugadins mūsų laisvadienio planų. Šilumos kaip rudeniui irgi nemažai: nuo 15–17 laipsnių šiauriniuose rajonuose iki 18 ar 19 Druskininkų apylinkėse.

Sekmadienio naktis taip pat išliks sausesnė, truputį palis tik vakariniame šalies pakraštyje. Šiek tiek aprims ir vakaris vėjas. Temperatūra kris iki 6–11 laipsnių, pajūryje laikysis apie 14. Šįkart vėsiausia bus rytiniuose šalies rajonuose.

Sekmadienio dieną Lietuvą užgrius naujas Atlanto ciklonas. Vėl niauksis ir, pradedant vakariniais rajonais, lis. Įsismarkaus vakarų, pietvakarių vėjas, vakariniuose rajonuose jo gūsiai sustiprės iki 15–20 m/s. Daugelyje rajonų laikysis vos 15–17 laipsnių šiluma ir tik Užnemunėje gali būti laipsniu kitu šilčiau.

Ateinančios savaitės pradžia didesnių orų permainų nežada. Vyraus gana debesuoti, vėjuoti, tarpais su lietumi orai. Gausiau lis dienomis. Temperatūra tiek naktimis, tiek dienomis po truputį žemės.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)