„Šiuo kreipimusi norime atkreipti Jūsų dėmesį į svarbą šalia ES kandidatės statuso suteikimo Ukrainai ir Moldovai bei europinės perspektyvos garantavimo Sakartvelui į Europos Vadovų Tarybos išvadas įtraukti europinės perspektyvos demokratiškai Baltarusijai paminėjimą“, – rašoma prezidentui adresuotame laiške.

„Demokratinė Baltarusijos opozicija su Sviatlana Cichanouskaja priešakyje siekia išvaduoti Baltarusiją iš diktatoriaus gniaužtų ir sugrąžinti ją atgal į Europą, kur puoselėjamos prigimtinės žmogaus teisės ir laisvės. Šių metų gegužės mėnesį Vilniuje įkurta „Europietiškos Baltarusijos“ iniciatyva tik vienas iš būdų, kuriais baltarusiai siekia paskleisti žinią apie norą tapti Europos Sąjungos šeimos dalimi.

Raginame Jus įsiklausyti į laisvės siekiančių baltarusių žodžius, paskleisti jų žinią ir užtikrinti, kad jų ambicija susidarius tinkamoms aplinkybėms pasekti Ukrainos, Moldovos ir Sakartvelo europiniu keliu būtų atspindėta Europos Vadovų Tarybos išvadose“, – pažymima laiške, kuri pasirašo europarlamentarai Petras Auštrevičius, Rasa Juknevičienė ir Seimo narys Žygimantas Pavilionis.

Ketvirtadienį ES šalių lyderiai renkasi į Europos Vadovų Tarybą, kurioje bus sprendžiama, ar suteikti kandidačių į Bendriją statusą Ukrainai ir Moldovai. Abi šalis paskelbti kandidatėmis į ES rekomenduoja Europos Komisija, tam pritarti ES šalių vadovus skatins prezidentas Gitanas Nausėda.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją