Buvęs Prienų rajono savivaldybės vicemeras ir administracijos direktorius, Lietuvos regionų partijos kandidatu į rajono merus keltas, bet tik į tarybą patekęs Egidijus Visockas neseniai pasiūlė tarybai priimti deklaraciją „Prienų rajono savivaldybė be genderizmo ir LGBT ideologijos“.

Jo įregistruotame dokumento projekte siūloma nustatyti, kad visi Prienų rajono savivaldybės sprendimai dėl švietimo ir ugdymo programų bei veiklų savivaldybės ikimokyklinėse įstaigose ir mokyklose būtų priimami remiantis deklaracijos nuostatomis.

„Agresyvi genderizmo propaganda ir LGBT ideologijos prievartinis diegimas, kuriam nepritaria didžioji dauguma Lietuvos piliečių, supriešina visuomenę, silpnina valstybę ir kelia grėsmę pagrindiniams visuomeninio ir tautinio gyvenimo principams ir vertybėms“, – rašo deklaracijos autorius.

Kovoja su „visuomeninio gyvenimo seksualizavimu"

Regionų partijos atstovas siūlo tarybai pareikšti, kad gindama vaikus, jaunimą, šeimas ir mokyklas „nuo Konstitucijai prieštaraujančių vienalyčių ir translyčių šeimų diegimo, ji deklaruoja pasiryžimą sustabdyti antivalstybinį visuomeninio gyvenimo seksualizavimą“.

„Neleisime kraštutinių mažumų bendruomenėms brukti nuostatų, svetimų mūsų tautos ilgaamžėms tradicijoms, vertybėms ir Dekalogui bei prieštaraujančių pagarba žmogaus orumui pagrįstai krikščioniškajai moralei. Užtikrinsime konstitucinę tėvų teisę auklėti vaikus pagal tėvų įsitikinimus“, – rašoma dokumento projekte.

Jame E. Visockas vardija, kad Prienų rajono savivaldybės taryba prieštarauja agresyviam homoseksualumo, translytiškumo ir genderistinio „socialinės lyties pasirinkimo“ skatinimui mokyklose, ankstyvam vaikų seksualizavimui mokyklose, dangstantis lytiniu švietimu.

„Ginsime mūsų mokyklų mokinių teisę į vaikystę ir rūpinsimės, kad tėvai, padedami auklėtojų, galėtų atsakingai perduoti žinias apie žmonių meilę, šeimą ir prokreacijos grožį“, – rašoma dokumento projekte.

Istorijos šaltinis – Lietuvos Krikšto aktas

„Remsime mokytojus, valstybės ir savivaldybės tarnautojus, verslininkus ir kitų profesijų atstovus kovoje su ideologiniu spaudimu ir konstitucinių tėvų teisių suvaržymais“, – tokį pasiryžimą tarybai siūlo Regionų partijos atstovas.

Politikas siūlo tarybai pareikšti, kad ji gins mūsų bendrojo gyvenimo principus, pagrįstus ištikimybe tautinėms ir valstybinėms tradicijoms, prisirišimu prie krikščioniškųjų vertybių ir laisvės idealų.

„Darysime tai didžiuodamiesi mūsų istorija, kurios šaltinis – Lietuvos Krikšto aktas, daugybės kartų lietuvių pasiaukojimas kuriant kultūrinę ir tautinę tapatybę, Nepriklausomybės siekimo veiksmai. Mokykla turi ugdyti vaikams ir jaunimui meilę Tėvynei ir Tautos kultūrai, šeimai ir savo namams“, – rašo jis.

Dokumente Seimas, Vyriausybė ir visos savivaldybės raginamos ginti šeimų teises, imtis darbų, siekiančių sustiprinti teisinę šeimos, kurią sudaro Mama, Tėtis ir Vaikas, modelio apsaugą bei imtis ryžtingų veiksmų, stabdančių reikalavimus sutapatinti vienalyčių porų santykius su šeima ir santuoka. Institucijos raginamos sukurti Nacionalinę Lietuvos šeimų apsaugos, skatinimo ir vystymosi programą.

Meras: manau, kad taryba nepalaikys

Daugumą Prienų rajono savivaldybės taryboje sudaro socialdemokratai, valstiečiai ir viena Krikščionių partijos narė.

Socialdemokratams priklausantis rajono meras A. Vaicekauskas Delfi teigė, kad tarybos nariams niekas nedraudžia teikti iniciatyvų, bet jos turi atitikti teisės aktus.

„Kiek mačiau, tas paruoštas sprendimo projektas neatitinka kai kurių teisės aktų, nes, kaip žinote, švietimo funkcija yra deleguota, todėl kai kurių dalykų negalėtume ir teisiškai patvirtinti“, – pabrėžė jis.

Anot miesto mero, taryba, tvirtindama savo posėdžio darbotvarkę, turės apsispręsti, ar svarstyti šį projektą.

Alvydas Vaicekauskas

„Prognozuoti man sunku, bet manau nepalaikys. Pirmiausiai, tai neatitinka kai kurių teisės normų, tai viena, o žmonės gali turėti tas pozicijas, bet nebūtina vieni kitiems jas primesti“, – kalbėjo jis.

Pasak mero, yra žinoma, kad E. Visockas dalyvavo maršistų veikloje.

„Jo pozicija yra tokia. Bet aš manau, kad kai kas ir politinių dividendų nori prieš Seimo rinkimus“, – kalbėjo A. Vaicekauskas.

Visockas: niekam netrukdom gyventi

E. Visockas Delfi aiškino esantis trijų mokyklinio amžiaus vaikų tėvas, daug bendraujantis su kitų vaikų tėvais.

„Yra neramu visiems dėl to ugdymo. Mes norime užsidėti tokią kaip apsaugos juostą, kuria būtų galima pasitikėti“ – aiškino jis.

Politikas aiškino besibaiminantis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos brėžiamų gairių švietimui todėl bandantis šitaip nuo jų apsisaugoti.

Tarybos narys teigė nebijantis būti apkaltintas homofobija ir nemanantis, kad jo siūlomos deklaracijos tekstas yra homofobiškas.

„Nemanau. Tai yra normalus krikščioniškas požiūris. Mes turime savo raudonas linijas, kurių nenorime peržengti, kad kažkas irgi peržengtų ir viskas paprasta. Niekam mes netrukdom gyventi, nieko nesmerkiam ir nieko neteisiam“, – kalbėjo politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)