Dauguma svečių į priėmimą ėjo tiesiai iš Vilniaus universiteto Didžiojo kiemo, kuriame pirmininkavimo pradžios proga rodyta meninė programa, taip pat pirmą kartą nuskambėjo Kipro Mašanausko muzikinė kompozicija „Sąšauka“.

Į priėmimą kviesta Europos Komisija, Europos Vadovų Tarybos Pirmininkas Hermanas Von Rompuy, Lietuvos Vyriausybės nariai, Seimo nariai, Kovo 11-osios akto signatarai, Lietuvos ir užsienio šalių diplomatai, sporto, kultūros, meno, žiniasklaidos atstovai.

Priėmime apsilankė Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso bei vicepirmininkė Viviane Reding. Šventėje dalyvavo ir prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma.

Kol svečiai sugužėjo į Prezidentūros kiemą, Universiteto gatve draustas pėsčiųjų ir automobilių eismas.

Pakiliai nusiteikusi priėmimo šeimininkė prezidentė Dalia Grybauskaitė bendravo su atvykusiais svečiais. Priėmime koncertavo M. K. Čiurlionio kvartetas ir Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“ bei jaunimo džiazo grupė „Kiwi“.

Svečiai vaišinti lietuviškais patiekalais. Ant stalų buvo galima rasti baltos mišrainės, cepelinų, keptą paršelį. Svečiai vaišinti Biržų alumi bei vynu.

Po maždaug dviejų valandų išlydėjusi svečius, Prezidentūra ruošėsi kultūros ir meno festivaliui „Kultūros naktis“. Vėlai vakare Prezidentūroje bus rodomas Tbilisio Vaso Abašidzės muzikos ir dramos teatro choreografinis spektaklis „Karmen". Šis spektaklis yra atviras ir nemokamas visiems vilniečiams ir miesto svečiams.

DELFI primena, kad priėmimai Prezidentūroje nebuvo rengiami nuo 2009 m. Tais metais į valdžią atėjusi prezidentė D. Grybauskaitė priėmimų atsisakė motyvuodama, kad negalima puotauto per krizę.