Keli šimtai žmonių susirinko į Vinco Kudirkos aikštę Vilniuje, jie turėjo ir plakatus.

Vienuose buvo rašoma „ne pabėgėlių centro steigimui Dieveniškėse“, „ne pabėgėlių centro steigimui Rūdninkuose“, „Prezidente, apsaugokite mus“, „Mums rūpi mūsų saugumas“, taip pat „URM politika turi tarnauti Lietuvos žmonėms“.

Delfi žurnalisto kalbinti Dieveniškių gyventojas teigė, jog į mitingą atvyko, nes tikisi jiems palankaus sprendimo.

„Turime pažadą, kad kol kas nekels migrantų pas mus, bet tas pažadas nieko vertas. Todėl, kad bet kuriuo metu gali įkelti. Ministrė pažadėjo, kad jis bus rezervinis. Sienos yra kiauros, kiekvieną dieną sugauna nuo šimto ir daugiau. Tai, kai visus tuos plotus užpildys, gali ir pas mus atkelti“, – Delfi žurnalistui sakė vienas vyras.

Paklaustas, kodėl renkasi prie Vyriausybės, vyras teigė tikintis, kad galbūt jų poziciją taip geriau išgirs.

„Gal iš Dieveniškių silpnai girdi, mes jau antrą savaitę ten stovim“, – sakė jis.

„Prezidentas atvyko, bet sprendimo kol kas neturime“, – Delfi sakė Dieveniškių gyventojas.

Kita moteris teigė, jog atvyko į Vilnių parodyti, kad yra taikūs žmonės, mylintis savo Tėvynę.

„Ir mes nesutinkame, kad mūsų mažame krašte, kur gyvena 600 gyventojų, būtų apgyvendinta 600 neteisėtų migrantų. Mes esame taikūs krikščionys, labai taikūs. Bet mes nepažįstame šių žmonių. Ir mes protestuojame prieš tai, kad mes nebuvo įspėti“, – kalbėjo moteris.

Vilniaus miesto savivaldybė informavo BNS, kad leidimas Dieveniškių bendruomenei 15–19 valandomis organizuoti protestą suteiktas 500 žmonių.

Protestas rengiamas po to, kai vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pareiškė, jog šiuo metu apgyvendinti migrantų Dieveniškėse neplanuojama, patalpos laikomos tik kaip rezervinė vieta.

Vidaus reikalų ministerija anksčiau buvo numačiusi iki rugsėjo pirmos apgyvendinti kelis šimtus migrantų Dieveniškių buvusioje technikos mokykloje.

Dieveniškių gyventojai ne kartą rengė protesto akcijas ir teigė prieštaraujantys migrantų apgyvendinimui miestelio teritorijoje, kadangi vieta, kurioje ketinama apgyvendinti migrantus, yra per porą dešimčių metrų nuo veikiančios mokyklos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (391)